Marketing Report
DAZN koopt Eleven Sports en bureau Team Whistle news

DAZN koopt Eleven Sports en bureau Team Whistle

De streamaanbieder DAZN neemt sectorgenoot Eleven Sports en het digitale marketing bureau Team Whistle over. Eleven Sports en Team Whistle zijn in handen van de Italiaanse sportondernemer Andrea Radrizzani (ASER Ventures) die na de overname onderdeel zal worden van de Raad van Commissarissen van DAZN.

Eleven Sports draait circa 300 miljoen euro per jaar aan omzet. DAZN is onderdeel van Access Industries. Dit bedrijf  is van de zichzelf selfmade miljonair noemende en tot Amerikaan en Brit genaturaliseerde in Oekraine geboren Len Blavatnik. Access Industries  is ook eigenaar van Warner Music Group en Deezer.

Eleven Sports biedt in Belgë zowel via eigen streamingdiensten als via lineaire kanalen het live voetbal aan uit de Pro League alsmede live wedstrijden uit de Spaanse, Italiaanse, Franse en Duitse hoogste competities. Daarnaast is Eleven Sports ook actief in Japan, Portugal, Polen, Taiwan, Hong Kong en de Verenigde Staten. Ook de Amerikaanse NBA (basketbal) en NFL (American Footbal) wordt door Eleven Sports uitgezonden.

Eleven Sports houdt tot 1 augustus 2025  de Belgische voetbalrechten met het in Spanje gevestigde Mediapro (van het Chinese Orient Securities). In België haalde Eleven Sports een omzet van 147 miljoen euro. In Belgie zijn er vier algemene Eleven Sports kanalen en twee Eleven Pro League zenders.

DAZN is de houder van de televisierechten van de nationale competities in Duitsland, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje.  Daarnaast is het bedrijf wereldwijd actief met de uitzendrechten van vechtsporten en biedt daartoe DAZN als streamingdienst aan.

In Canada, de Verenigde Staten, Japan en Brazilië is DAZN actief met een uitgebreid aanbod aan sporten. Met name in de Verenigde Staten en Japan zijn DAZN en Eleven Sports concurrenten.

De overname is afhankelijk van toestemming van mededingingsautoriteiten. De verwachting is dat na de overname de Eleven Sports-activiteiten omgedoopt zullen worden tot DAZN.

Eleven Sports speelt overigens een belangrijke rol bij de OTT-dienst FIFA+ van voetbalbond FIFA en verzorgt onder meer de productie, levering en distributie van 90 leden van de FIFA. Eleven Sports speelt ook een belangrijke rol in de registratie van vrouwenvoetbal.

Team Whistle is een digitaal marketingbedrijf waarbij vooral sport en entertainment wordt gecombineerd via social media, en via Whistle TV wordt sport via OTT en VOD aangeboden waaronder bij Amazon Prime, Peacock (NBC Universal/Comcast), Samsung TV Plus en anderen. Team Whistle dat al onderdeel was van ASER, werd in 2021 ondergebracht bij Eleven Sports.

DAZN startte in juli 2015 in het Verenigd Koninkrijk; Eleven Sports startte in augustus 2015 met uitzenden in België.

www.elevensports.be
www.elevensports.com
www.dazn.com
www.teamwhistle.com
www.accessindustries.com
www.aser.com

Subscribe to our newsletter