Marketing Report
Energize ontwikkelt een internationale campagne voor Figo news

Energize ontwikkelt een internationale campagne voor Figo

In navolging van het succes in Amerika lanceert Figo haar dierenzorgverzekering in Nederland, België en Duitsland. Energize heeft een activerende merkcampagne ontwikkeld om het merk in Europa te lanceren.

Energize werd gevraagd te helpen met de lokalisering, strategie en lancering van het merk in Nederland, België en Duitsland. Middels de strategie, de creatieve assets en de lokalisatie voor de verschillenden landen (Nederlands, Vlaams, Frans en Duits) ontwikkelde Energize brandbooks voor de Europese markt.

Met de campagne laten wil Figo mensen met huisdieren laten kennismaken met Figo en zijn product, vanuit de liefde voor hun huisdier. Met als ultiem doel dat mensen zo lang mogelijk samen met hun huisdier kunnen genieten.

4 procent verzekerd

In Nederland is slechts 4 procent van de huisdieren verzekerd. In de campagne maken eigenaren van huisdieren kennis met Figo vanuit de bijzondere relatie die ze hebben met hun dier.

Vertrekpunt voor de campagne is de onvoorwaardelijke liefde tussen huisdier en baasje, die vaak in kleine dingen zit, en het uiteindelijke voordeel van Figo: zo lang mogelijk genieten van je gezonde huisdier en alle momenten samen.

De lanceringscampagne wordt in Nederland, België en Duitsland uitgerold op tv, radio en online kanalen. Ook organiseert Figo een winactie voor huisdieren en hun baasjes.

Lokalisering

Figo is een zorgverzekeraar voor huisdieren in de Verenigde Staten. Veterfina Verzekeringsmaatschappij NV (ook actief met Petplan), kreeg de naam Figo ter beschikking na de overname door de Pinnacle Pet Group (PPG).

Credits:

Verantwoordelijk bij Figo: Stefan van den Berg, Nico Schuurbiers, Iris de Leeuw, Samantha Bakker, Nina Schneider | Bureau: Energize | Productie: Moving Art Productions |Regie: Daan Hocks | Sound: Double-O  

www.energize.nl

www.figopet.nl

Subscribe to our newsletter