Marketing Report
FOX wordt Star Channel per 1 november 2023

FOX wordt Star Channel per 1 november 2023

De tv-zender FOX zal in Nederland en Vlaanderen per 1 november 2023 worden omgedoopt in Star Channel. FOX is in Vlaanderen volledig in handen van Walt Disney Company en bestaat sinds 2015. In Vlaanderen wordt de reclameverkoop van de zender door MyTransfer uitgevoerd, dat onderdeel is van The Walt Disney Company.

FOX is in zowel Nederland als Vlaanderen een meer op Amerikaanse series gerichte zender, en zal dir onder de naam Star Channel blijven. Series als Hudson & Rex, Below Deck en Chucky alsmede de horrorserie FROM (van de makers van onder andere LOST & The Game of Thrones), later in het seizoen volgen meer series waaronder Robyn Hood en The Goodship Murder.

The Walt Disney Company

The Walt Disney Company kocht 21st Century Fox op 19 maart 2019, waarbij afgesproken werd dat The Walt Disney Company tot 2024 het recht had om het merk FOX buiten de Verenigde Staten te voeren. Het merk FOX wordt in de Verenigde Staten nog steeds gevoerd door FOX Corporation (met zowel FOX, FOX Soul, FOX Sports, FOX Deportes, FOX News, FOX Business en FOX Weather). FOX Corporation is onveranderd in handen is van de familie Murdoch. Ook in Australie is FOX nog actief via het aan de familie Murdoch gelieerde News Corp (Foxtel). FOX Corporation is overigens inmiddels ook weer buiten de Verenigde Staten en Australië actief met Fox Entertainment Global met de distributie van programma’s.

Schrappen merk FOX

The Walt Disney Company is bezig geweest in de afgelopen jaren het merk FOX uit te faseren. Daarbij zijn veel tv-stations gestopt (om de content via de streamingdienst Disney+ te blijven aanbieden) en in veel andere landen zijn zenders omgedoopt tot Star Channel of FX. Het merk Star wordt sinds februari 2021 ook gebruikt bij Disney+ voor met name de content die afkomstig is van Fox.

De tv- en filmstudios zijn omgedoopt tot Touchstone (FOX 21 Television Studios), Searchlight Pictures (voorheen Fox Searchlight Pictures) en 20th Ccentury Studios (voorheen 20th Century Fox).

www.foxtv.be

disneypartners.disney.nl

www.thewaltdisneycompany.com

Subscribe to our newsletter