Marketing Report
Grand Prix Radio verhuist naar België news

Grand Prix Radio verhuist naar België

Grand Prix Radio, het online  radiostation van Olav Mol is verhuisd naar België. Dit is een gevolg van  de aankoop van de radiorechten door de televisierechtenhouder Viaplay. Viaplay heeft de radiorechten in sublicentie aan DPG Media gegeven.

Sinds 2010 is Grand Prix Radio actief en zendt live het radioverslag uit van de Formule 1 waarbij mensen via een technische tool, deze kunnen synchroniseren met het televisiebeeld. Olav Mol was jarenlang de commentator van de Formule 1 toen deze nog bij Ziggo Sport was te zien. Viaplay, de huidige rechtenhouder is met andere commentatoren actief die ook via de eigen dienst van de Formule 1-organisatie F1 TV Pro te horen zijn. De Nederlandse krant AD zal het audioverslag van de Formule 1 uitzenden.

U-bocht constructie voor Grand Prix Radio?

Doordat Viaplay de radiorechten wist weg te kapen van Grand Prix Radio kan deze officieel de geen verslag doen van de Formule 1-wedstrijden als die zich op Nederland richt. Grand Prix Radio heeft hierop de Nederlandstalige radiorechten in België verworven van de trainingen, kwalificaties en races voor uitzending in België. In België zenden Play Sports (van Telenet) en RTBF Tipik de Formule 1 uit. De Franstalige publieke zender RTBF Tipik is zonder meerkosten te ontvangen in België via de kabel, IPTV en satelliet alsmede gratis via DVB-T en internet.

Grand Prix Radio is in Nederland niet langer via de website te beluisteren door de rechtenissues. De radiozender blijft wel via de app van de radiozender op smartphones en tablets beschikbaar in Nederland. Aangezien de stream URL dezelfde is gebleven kunnen liefhebbers ook op deze wijze blijven luisteren naar de commentaren van Olav Mol en zijn zender. De zender blijft ook via onder meer Ziggo via de digitale kabel te beluisteren.

www.grandprixradio.nl

www,grandprixradio.be

 

 

Subscribe to our newsletter