Marketing Report
HBO-content naar Netflix? news

HBO-content naar Netflix?

HBO-content zal mogelijk binnenkort te zien zijn bij concurrent Netflix. Dit schrijft de doorgaans goed geinformeerde site Deadline. HBO-eigenaar Warner Bros. Discovery is hiertoe in gesprek met Netflix. HBO-content was circa 10 jaar geleden nog te zien bij Netflix, lang voordat beide bedrijven in feite concurrenten werden van elkaar, gezien de streamingambities met de streamingdiensten HBO Max en Max alsmede Discovery+ tegenover Netflix.

De serie Insecure die in België via Streamz en Be TV te zien is en waarvan de laatste serie in december 2021 verscheen, zou onderdeel zijn van een dergeljike overeenkomst.Volgens Deadline gaat dit om een puur financiële overeenkomst, aangezien Warner Bros. Discovery meer omzet wil genereren. De overeenkomst zou non-exclusief zijn, opdat Warner Bros. de content ook bij de eigen streamingdiensten Max en HBO Max kan blijven aanbieden. In 2014 verkocht HBO in de Verenigde Staten verkocht HBO content aan Amazone Prime Video.

Overigens heeft Warner Bros. Discovery al eerder content verkocht aan concurrenten waaronder Avatar: the Way of Water aan Disney+ en een pakket aan FAST-zenders. Sinds de vorming van Warner Bros. Discoveryals fusieresultaat van Warner Media en Discovery, heeft het bedrijf de productie van Europese producties volledig stopgezet en ook belangrijke Amerikaanse producties stopgezet. Een aantal eerder geproduceerde Europese producties van HBO Max zijn sinds enige tijd ook bij SkyShowtime (van Comcast/NBC Universal/Sky en Paramount) te zien

Daarnaast is Warner Bros. Discovery net als andere belangrijke streamingdiensten verwikkeld in een strijd met de Amerikaanse schrijfersassociaties over de honoreringen. HBO Max is in België nooit gelanceerd; de HBO-content is te zien via Streamz (van Telenet en DPG Media), Play More (van Telenet) alsmede via Be TV (van VOO/Orange)

www.hbomax.com

www.netflix.com

www.wbd.com

Subscribe to our newsletter