Marketing Report
Joe Public Zuid-Afrika wint gouden Lion bij Young Lions film-competitie

Joe Public Zuid-Afrika wint gouden Lion bij Young Lions film-competitie

Joe Public Zuid-Afrika heeft in Cannes een gouden Lion gewonnen bij de Young Lions film-competitie. Bernice Puleng Mosala en Raphael Janan Kuppasamy wonnen namens Joe Public een competitie voor jong talent waar 250 teams aan meededen. Deze werden dinsdag 20 juni gevraagd om een campagnefilm te maken voor een app om kinderen in India te stimuleren te lezen en schrijven, terwijl hun ouders niet kunnen lezen of schrijven. De film die het talent van Joe Public Zuid-Afrika gemaakt heeft, laat inzien dat je zelf niet eens hoeft te kunnen lezen om een app in te zetten voor kinderen.

Raphael Janan Kuppasamy is art director en Bernice Puleng Mosala is copywriter. Het duo werkte al voor de South African Depression and Anxiety Group (SADAG) aan een productie over het voorkomen van tienerzelfmoord en het onder de aandahct brengen daarvan bij jongeren om mentale problemen bij jongeren te verhelpen. Daarmee wonnen ze al in april 2023 de competitie voor Zuid Afrika Young Lions die als thema had tienerzelfmoord moet geen geheim zijn. Raphael Janan Kuppasamy  was al uitgeroepen t ot The Loeries Young Creative in 2022. 

Jeroen van Eck, mede-oprichter en Managing Director van Joe Public (Amsterdam): “Ik stond met tranen in mijn ogen. Ik heb ze maandag ontmoet en toen zijn we even met alle Joe Public mensen bij elkaar geweest. Zij moesten daarna aan de bak. Ze kwamen vrijdagochten aanlopen met een Gouden Leeuw. Ik ben niet vaak zo blij voor iemand geweest en uiteraard ook een beetje voor onszelf, want het straalt natuurlijk af op de hele bureaugroep.”

Joe Public heeft kantoren in het Johannesburg, Kaapstad, Durban, Amsterdam en Antwerpen.

www.joepublic.co.za

www.joepublic.nl

www.canneslions.com

Subscribe to our newsletter