Marketing Report
Knack en Le Vif: Sport/Voetbal- en Sport/Footmagazine verschijnen niet langer op papier news

Knack en Le Vif: Sport/Voetbal- en Sport/Footmagazine verschijnen niet langer op papier

Het Nederlandstalige Sport/Voetbalmagazine - en zijn Franstalige tegenhanger Sport/Footmagazine - verschijnen op 15 februari voor een laatste keer op papier. De verhalen uit de sport die meer achtergrond vragen verhuizen naar de sportrubriek van respectievelijk Knack en Le Vif die zo een uitgebreidere sportsectie krijgen.

De succesvolle Competitiespecial en 2 wielerspecials - Voorjaarsklassiekers en Tour de France - worden behouden met losse verkoop in de krantenwinkel.

Niels Famaey, Uitgever News & Business bij Roularta Media Group: “In een hyperconcurrentieel Umfelt met vrij beschikbare en uitgebreide sportcontent op alle mogelijke kanalen besliste Roularta Media Group om Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine niet langer op papier uit te geven. Sport blijft echter de belangrijkste bijzaak en krijgt haar plaats in Knack en Le Vif. Ook online wordt de sportberichtgeving op beide sites uitgebreid.”

Twee sportjournalisten verhuizen naar de redacties van Knack en Le Vif. Voor hoofdredacteur Bart Aerts wordt intern een oplossing gezocht. Drie vaste medewerkers verliezen hun baan en van een aantal freelance medewerkers worden de contracten stopgezet.

Door de integratie van sport in Knack en Le Vif maar ook de verdere ontginning van de Nederlandse bladen uit de groep vergroot het aanbod voetbal, wielrennen maar ook van andere sporten zoals Formule 1 in het digitale Mijn Magazine-aanbod , de online magazinekiosk met toegang tot de content van alle Roularta Media Group-titels.

www.roularta.be

www.knack.be

www.levif.be

 

Subscribe to our newsletter