Marketing Report
Liberty Global wil Telenet volledig overnemen news

Liberty Global wil Telenet volledig overnemen

Liberty Global wil Telenet volledig overnemen. Hiertoe heeft Liberty Global een bod van 22 euro per  aandeel op Telenet gedaan. Thans bezit Liberty Global 59,18 procent van de aandelen Telenet en heeft daarmee al de controle; de rest van de aandelen is beursgenoteerd. Als het Liberty Global lukt 100 procent in handen te krijgen, kost dit 930 miljoen euro.

Liberty Global is het Amerikaanse kabelbedrijf dat onder meer in Nederland 50 procent eigenaar is van VodafoneZiggo en verder bekend was van het kabelmerk UPC.

De boerskeurs van Telenet is overigens de afgelopen jaren behoorlijk gedaald. In 2018 was dat nog 61 euro.Vrijdag 17 maart bedroeghet 15 euro, waarna na het bekend worden van het overnamebod steeg tot 21,24 euro.

In 2012 probeerde Liberty Global ook al Telenet volledig in handen te krijgen, maar dat mislukte omdat aandeelhouders daar niet in meegingen. In 2012 werd nog 35 euro per aandeel geboden. In 2005 ging Telenet voor 21 euro per aandeel naar de beurs. Liberty Global is sinds oktober 2004 meerderheidsaandeelhouder. Telenet heeft altijd een meer  zelfstandige koers gevaren ten opzichte van de andere bedrijven van Liberty Global.

Telenet bezit naast zijn kabelactiviteiten sinds 2015 de mobiele operator Base. Sinds 2018 is het eigenaar van de tv-zenders Play 4, Play 5, Play 6 en Play 7. die inmiddels onder Play Media vallen (destijds SBS Belgium). En verder vallen productiemaatschappij Woestijnvis en productiehuis Caviar alsmede de betaaltv-activiteiten van Play More en Play Sports alsmede het belang in de streamingdienst Streamz en het 44,4 procent belang in de reclameregie Ads&Data onder Telenet.

www.libertyglobal.com

www.telenet.be

Subscribe to our newsletter