Marketing Report
Mediahuis verwerft volledige eigendom Medienhaus Aachen GmbH news

Mediahuis verwerft volledige eigendom Medienhaus Aachen GmbH

Mediahuis heeft zopas de resterende 30 procent van de aandelen in de Duitse uitgever Medienhaus Aachen GmbH verworven. Begin 2022 verwierf de Europese mediagroep 70 procent van de aandelen in Medienhaus Aachen GmbH van de stichtende families van de Aachener Zeitung. De overige 30 procent bleven toen in handen van Rheinische Post Mediengruppe, dat nu haar aandelen aan Mediahuis heeft verkocht. Met deze transactie is Medienhuis Aachen nu volledig eigendom van Mediahuis.

De uitbreiding van haar activiteiten naar de Duitse regio Noordrijn-Westfalen begin 2022, was een belangrijke stap voor Mediahuis dat hiermee voor het eerst toetrad tot de Duitse krantenmarkt. Als meerderheidsaandeelhouder begeleidde Mediahuis de Duitse uitgever de voorbije twee jaar in het digitale transformatieproject. Medienhaus Aachen kon hierbij ten volle gebruik maken van de kennis en schaalgrootte die Mediahuis als groep te bieden heeft en kon zo zijn digitaal groeien aanzienlijk versnellen.

Digitale transformatie en toekomstige groei

Paul Verwilt, COO Mediahuis groep en voorzitter van Medienhaus Aachen: "De afgelopen twee jaar hebben we samen met CEO Andreas Müller en de collega’s van Medienhaus Aachen belangrijke stappen gezet in de digitale ontwikkeling van zowel de organisatie als haar titels. Na twee jaar constructief samenwerken met Rheinische Post Mediengruppe zijn we gezamenlijk overeengekomen dat een structuur met één aandeelhouder in plaats van twee mediagroepen, de verdere ontwikkeling van Medienhaus Aachen ten goede komt en haar digitale transformatie verder zal kunnen versnellen. Het feit dat de uitgever van de Aachener Zeitung voortaan voor de volle 100% deel uitmaakt van Mediahuis groep, benadrukt ons geloof in de verdere succesvolle en duurzame toekomst van Medienhaus Aachen en versterkt tegelijkertijd de groeiambities van Mediahuis in de Duitse markt."

Johannes Werle, CEO Rheinische Post Mediengruppe: "Reeds enkele decennia geleden werd Rheinische Post Mediengruppe actief in de regio Aken via haar krant Aachener Nachrichten, de eerste krant met een nieuwe licentie in Duitsland. Als gevolg van de fusie met de Aachener Zeitung in 1975, had onze groep een belangrijke minderheidsaandeel in de gefuseerde onderneming. Nu is de tijd gekomen om dit hoofdstuk af te sluiten. Rheinische Post Mediengruppe zal zich nog sterker richten op zijn digitaal goed ontwikkelde en gecontroleerde nieuwsmerken in Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts en Saarland. We willen alle medewerkers van Medienhaus Aachen bedanken voor de goede samenwerking in het verleden en wensen hen het allerbeste voor de toekomst."

www.mediahuis.com

www.rheinischepostmediengruppe.de

www.medienhausaachen.de

Subscribe to our newsletter