Marketing Report
Netflix begint met toeslag voor delen account; einde kosteloos delen

Netflix begint met toeslag voor delen account; einde kosteloos delen

Netflix is begonnen met het aanschrijven van abonnees van klanten in bijna heel Europa waaronder België dat ze voortaan extra kunnen betalen voor het gebruik van het account buiten het eigen huishouden.

Het toevoegen van de mogelijkheid om bij één extra huishouden gebruik te maken van Netflix kost in België 3,99 euro per maand extra. Dit is alleen mogelijk voor abonnees die een standaard (13,49 euro per maand) of premium abonnement (17,99 euro per maand) hebben. Voor abonnees op de basic-variant (die kost 8,99 euro per maand) is dat niet mogelijk.  

Overigens blijft het wel mogelijk op vakantie of onderweg Netflix te gebruiken.

De maatregel om het delen van abonnementen te beperken is inmiddels in 100 landen doorgevoerd. Eerder was dit in Portugal, Spanje, Canada en Nieuw Zeeland doorgevoerd. Netflix hoopt met de maatregel uiteindelijk meer abonnees binnen te halen, al kan het wel het aantal gebruikers beduidend omlaag brengen, zo bleek uit de  pilot in Spanje.

Tariefsverschillen

De tarieven kunnen per land verschillen: in Nederland is Netflix iets goedloper (basic kost 7,99 euro per maand, standaard 11,99 euro per maand en premium 15,99 euro per maand).

in de Verenigde Staten is het gebruik in een extra huishoudens beduidend duurder: daar kost dat 7,99 dollar per maand extra boven de kosten van 15,49 dollar per maand voor het standaardabonnement. De reclameversie kost in de Verenigde staten 6,99 dollar per maand, waarbij het niet mogelijk is een extra member toe te voegen.

Reclameversie

De reclameversie van Netflix is inmiddels in 12 landen beschikbaar waaronder de grote Europese landen Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje. In Europa kost de reclameversie 4,99 (Duitsland), 5,49 euro (Italië en Spanje) en 5,99 (Frankrijk) euro per maand (Italie),

Voor zover bekend zijn er nog geen concrete plannen om in België met een reclameversie te starten.

www.netflix.com

Subscribe to our newsletter