Marketing Report
Nostalgie wijzigt naam Vlaamse versie in Play Nostalgie news

Nostalgie wijzigt naam Vlaamse versie in Play Nostalgie

De Vlaamse versie van de radiozender Nostalgie wijzigt per maandag 28 augustus 2023 zijn naam in Play Nostalgie. De radiozender startte in maart 2008 onder de hoede van de voorlopers van Mediahuis (Corelio en Concentra). In mei 2023 kocht Play Media (Telenet) een belang van 20 procent. De zender is verder in handen is van Mediahuis (55 procent) en NRJ Group (25 procent) en heeft aldus besloten de nam te wijzigen om aansluiting te vinden bij de andere merken van Play Media (GoPlay en Play4, Play5, Play6, Play7 en in het verlengde daarvan Play Sports en Play More).

De vormgeving en de inhoudelijke invulling van de zender zal per 28 augustus wijzigen. De Franstalig Belgische (joint venture Mediahuis/NRJ Group) en Nederlandse versie (Mediahuis) van Nostalgie blijven Nostalgie heten.

Team Ochtend

Bart De Raes komt over van MNM (VRT) en neemt de ochtendshow tussen 06:00 uur en 09:00 uur voor zijn rekening. Elke weekdag duikt ook een Friend op in de studio om samen met Bart De Raes én de luisteraars Team Ochtend te maken. Afwisselend gaat het om sportjournalist Yanko Beeckman op maandag, actrice en schrijfster Liesa Naert op dinsdag, zanger Gene Thomas op woensdag, influencer en televisiepersoonlijkheid Céline Van Ouytsel op donderdag en actrice en casting director Fleur Brusselmans op vrijdag.

Bart De Raes: “Ik heb 10 jaar voor de VRT gewerkt, eerst als DJ, daarna achter de schermen. Nu neem ik terug plaats op mijn geliefde stoel achter de microfoon. Samen met een enthousiast team de luisteraars door de ochtendspits loodsen is het mooiste wat er is. De dag begint, het nieuws is vers. Ik ben een echte ochtendmens, ik hoop van mijn vrienden dat ze mijn energie gaan aankunnen.”

Gene Thomas: "Ik heb er niet lang over moeten nadenken toen Play Nostalgie me vroeg. Rechtstreeks contact met muziekliefhebbers is sowieso mijn ding en het is heerlijk om dat ook eens vanuit de radiostudio te mogen doen. In het populaire ochtendblok dan nog. We gaan knallen!”

Leen Demaré en Michaël Joossens

In de avondspits van 16:00 uur tot 19:00 uur is Leen Demaré voortaan te horen samen met de jonge radiomaker Michaël Joossens, waarvan Leen Demaré makkelijk de moeder had kunnen zijn.

Lees Demaré: “Radio maken is mijn lang leven. Ik heb al vele watertjes doorzwommen maar Play Nostalgie voelt voor mij echt als thuiskomen: bij een radiozender die warm is, met respect voor ervaring en leeftijd, maar tezelfdertijd jeugdig en speels is. Ik ga mij helemaal smijten voor dit nieuwe avontuur en de ambities van Play Nostalgie klinken mij als muziek in de oren.”

Michaël Joossens: “Leen Demaré IS gewoon radio. Voor mij dus een hele eer om met deze grande dame onze Play Nostalgie-luisteraars doorheen de avondspits te loodsen. We gaan veel van elkaar leren, zij geeft mij opvoedingstips voor mijn dochter en ik help haar de Play Nostalgie-app te updaten.”

Liesa Naert & Larissa Roose

Een opvallende naam in de Play Nostalgie-programmering is actrice Liesa Naert. Zij is voortaan op dinsdagochtenden te horen met Liesa’s Lifehacks bij Team Ochtend. Vanaf eind september presenteert ze elk weekend de live zaterdagochtendshow vanuit eventlocatie Play Zuid in Antwerpen. Dat doet ze samen met jong radiotalent Larissa Roose. Larissa Roose was het voorbije seizoen al de vaste producer en sidekick tijdens het ochtendblok en heeft van maandag tot en met donderdag om 19:00 uur ook haar eigen muziekshow bij Play Nostalgie.

Liesa Naert: “Voor het eerst op de radio presenteren en meteen met een live publiek erbij, dat is super spannend. Iedereen is welkom om samen met mij, Larissa en onze zaterdag-gasten de show ‘mee te maken’ en het weekend vrolijk te starten.”

De Playlist

Op zondag praat Play Nostalgie-dj Elias Smekens met twee interessante gasten die platen aan mekaar voorstellen. Ze vertellen over de rol van muziek in hun leven en leren zo mekaar en zichzelf beter kennen. De duo’s die aan bod komen zijn soms logisch en af toe heel verrassend. Tom en Kato van The Starlings komen langs, maar ook éminence grise Jean Blaute en opkomend talent Emmy d’Arc, Céline van Ouytsel en Franky De Smet van Channel Zero, Bob Savenberg en zijn 16-jarige dochter Jade, Linde Merckpoel en Lynn Van den Broeck uit Celebrity Masterchef.

Muziekzender

Play Nostalgie blijft in de eerste plaats een muziekzender met herkenbare, meezingbare classics van de jaren ‘70, ‘80, ‘90 en 2000 tot de Instant Classics van vandaag.

Tom Klerkx, CEO Audio bij meerderheidsaandeelhouder Mediahuis: “Play Nostalgie bouwt verder op de fundamenten van het opgefriste Nostalgie: een feel good muziekzender voor alle generaties. Van Running Up that Hill en Go Your Own Way bovenaan in onze Top 3000 tot en met de recente Harry Styles in onze Instant Classics Top 30. Wij willen verbinden, verrassen en vooral veel goesting geven. In de dag die komen gaat, in de volgende twee platen... Can’t Stop the Feeling? Play Nostalgie.”

Met Play Nostalgie voegt mediagroep Play Media een complementair bereik toe. Naast het on air bereik met de vier tv-zenders, het online bereik via GoPlay en live entertainment in eventhal Play Zuid. In de laatste CIM-metingen noteert Nostalgie een dagelijks bereik van 375.000 en wekelijks bereik van 856.000 luisteraars in Vlaanderen en Brussel. Het totaalbereik is 1.405.000 luisteraars. Daarmee behaalt Nostalgie een marktaandeel van 6,1 procent.

Jeroen Bronselaer, CEO van Play Media: “Als modern mediamerk in Vlaanderen is het belangrijk om op verschillende manieren connectie te maken met je publiek. Dus ook via radio. Sinds begin dit jaar zijn we mee aandeelhouder van Nostalgie en we zijn enorm tevreden dat onze kruisbestuiving ertoe geleid heeft dat we vanaf 28 augustus de brede radiozender Play Nostalgie in onze mediafamilie kunnen verwelkomen. Elk merk behoudt zijn eigen identiteit, maar we verbinden de verschillende Play-werelden met elkaar en kijken naar interessante opportuniteiten. De zaterdagochtendshow voor een live publiek vanuit Play Zuid of onze tv-figuren in de Playlist op zondag op Play Nostalgie zijn daar de perfecte voorbeelden van.”

www.nostalgie.be

www.mediahuis.com

www.playmedia.be

 

Subscribe to our newsletter