Marketing Report
RTL Belgium presenteert zomer en najaar 2023: on est là, et bien là !

RTL Belgium presenteert zomer en najaar 2023: on est là, et bien là !

Op 14 juni 2023 presenteerde RTL Belgium zijn zomer- en najaarsprogramma's 2023 tijdens het RTL Island event. RTL Belgium is sinds 31 maart 2023 voor 50 procent in handen van DPG Media en voor 50 procent in handen van Groupe Rossel, waarna de eigenaren de vormgeving en inrichting van de verschillende merken hebben aangepast.

Guillaume Collard, CEO van  RTL Belgium : “On est là, et bien là ! Sinds de uitrol van ons strategische plan, waarvoor ik in september het startsein heb gegeven, hebben we massaal geïnvesteerd in verschillende domeinen: content voor meer lokale premium kwaliteit en diversiteit, nieuws met een gloednieuwe RTL Info en de vernieuwing van onze merken voor meer samenhang en moderniteit.

We werken ook samen met sterke lokale spelers en talenten om onze ambities waar te maken. Al onze activiteiten zijn bedoeld om mensen te entertainen, te informeren en samen te brengen, met als enige ambitie het creëren en uitzenden van programma’s waar de Franstalige Belgen van houden. Ik ben fier op de uitdagingen die onze teams zijn aangegaan. In een omgeving met hevige concurrentie en een markt die onder druk staat, vinden we onszelf opnieuw uit terwijl we de historische troeven van RTL Belgium uitspelen."

Televisie

Prime-time entertainment formats die worden geintroduceerd zijn : Le Grand Piège - Jusqu’où irez-vous? (eind 2023) brengt opnieuw leven in het genre van verborgen camera's. Een spel voor het grote publiek waarin de deelnemers de grenzen van het normale gedrag op openbare plaatsen overschrijden. Hoe reageren ze? Hoe ver zullen ze gaan om te winnen? Ontdek het in Le Grand Piège.

Starmaker : Dans les pas d'une étoile (2024): zangers uit het hele land nemen deel aan een grote zangwedstrijd. Hun doel: een zangprestatie neerzetten die zo dicht mogelijk in de buurt komt van die van de grootste Franse en internationale artiesten. Het 3e grote format is Le Dilemme (seizoen 2023-2024), een uitzonderlijke televisie-ervaring waarin mensen die voor een dilemma staan, hulp krijgen van het publiek om een beslissing te nemen. Een hartelijk programma waarin een empathische minisamenleving haar soms uitgesproken mening deelt over het dilemma dat wordt voorgelegd.

Om te entertainen biedt RTL Belgium ook klassieke formats zoals 71, dat na een afwezigheid van 3 jaar een make-over krijgt met een nieuw decor en live deelnemers.

Ook komt de beroemde familieshow Une famille en Or (seizoen 2023-2024), gepresenteerd door Camille Comba, naar RTL TVI. Une famille en Or zal op zaterdagmiddag te zien zijn, vlak voor RTL Info om 19.00 uur.

Ook verse seizoenen van de favoriete programma's van Franstalige Belgen, zoals L'amour est dans le pré, Le meilleur pâtissier, Donovan, Les Traitres, Loîc Fou de cuisine.... En filmavonden (Alerte rouge en Afrique noire, Les Tuche 4, SpaceBoy, Notre-Dame brûle, Kaamelott, Ducobu Président, S.O.S Fantôme : l’héritage, Spider-Man : No Way Home, Top Gun Maverick, Le secret de la Cité perdue).

RTL Play

RTL Play biedt exclusieve digitale formats zoals Casse Cash, L'Amour à la Carte en Julien & Mamy, maar ook de beste series.

Bel RTL en Radio  Contact

De radiostations evolueren met presentatoren, programma's en steeds meer lokale acties waaronder op het terrein en in het werkveld.  Op Bel RTzal Le retour van Fabrice Collignon van 05:00 tot 07:00 uur voor een energieke ochtend zorgen, Bel RTL Matin met Sandrine Dans en Thomas de Bergeyck van 07:00 tot 09:00 uur, een genodigde bij Martin Buxant om 07:50 uur, late ochtenden met Sandrine Corman en elke namiddag op post met Sophie Pendeville.

RTL Belgium biedt ook vier 4 nieuwe stemmen met de 4 Fantastique: Charles Tavioleri, Pascal Degrez, Vanessa Matagne en Seb le S.

Radio Contact is klaar voor de terugkeer van Pablo Andres die zijn stempel zal drukken op Good Morning. Maar het radiostation zal ook aanwezig zijn op tal van evenementen met Tonton, de feestvierder, en ook op Tomorrowland, een historische partner van het grootste dancefestival ter wereld. RTL Belgium brengt je deze zomer opnieuw de Tomorrowland-ervaring. Onze media zetten een 360-graden coverage in zodat de kijker en luisteraar kan genieten van de festiviteiten alsof je er zelf bij was.

Informeren


Dankzij RTL Info, documentaires, magazines en infotainment: Le Roi et vous, Flagrants Délits, Nos Incroyables Forains en exclusieve content deze zomer via de RTL Info-applicatie wordt de kijker goed geinformeerd. Ook het sportaanbod van RTL Sports zal een aantrekkelijk aanbod bevatten en wordt uitgebreid met sportwedstrijden zoals de Tour de Wallonie en de Grand Prix de Wallonie, Eurohockey en het padeltoernooi van de European Games.

Enkele presentatoren worden verwacht bij RTL Belgium

Martin Buxant keert terug naar RTL Info om het politieke en economische nieuws te presenteren en zal ervoor zorgen dat iedereen die RTL Belgium kiest voor zijn uitzending, of het nu op tv, radio of digitaal is, in het hart van de gebeurtenissen zit. Benjamin Maréchal neemt de leiding over het nieuwsmagazine Coûte que coûte, dat zich zal blijven bezighouden met consumenten- en geldgerelateerde thema's en zal worden uitgezonden op RTL TVI, Bel RTL (van 09:00 tot 10.00 uur) en Sudinfo. Tot slot zal Pablo Andres iedere vrijdag te horen zijn samen met het Good Morning team op Radio Contact.

Via deze links is de volledige infrmatie over de zomer- en najaarsprogrammering van RTL Belgium te vinden.

De reclamezendtijd van de merken van RTL Belgium wordt verkocht door DPG Media Advertising en Rossel Advertising.

www.rtlbelgium.be

www.rtlplay.be

www.rtl.be

Subscribe to our newsletter