Marketing Report
Streamz verlengt contentcontract met Warner Bros. Discovery voor content van HBO news

Streamz verlengt contentcontract met Warner Bros. Discovery voor content van HBO

Streamz, de streamingdienst van DPG Media en Telenet heeft de contentovereenkomst met Warner Bros. Discovery verlengd met een jaar. Dankzij deze overeenkomst kan Streamz in Vlaanderen films en series van HBO alsmede HBO Max aanbieden. In Franstalig België heeft Warner Bros. Discovery een soortgelijke overeenkomst met premiumtv-aanbieder Be TV (van VOO/Nethys/Enodia).

Te zien

Reeksen als The Last Of Us, The Idol en de vervolgseizoenen van onder andere Succession en And Just Like That... zullen via Streamz te zien zijn.

Sinds de lancering in het najaar van 2020 bood Streamz naast veel lokale titels ook internationale reeksen en films aan, onder meer dankzij de samenwerking met het Amerikaanse HBO. In mei 2021 werd deze samenwerking uitgebreid naar titels van HBO Max met meer exclusieve content.  

Bart De Groote, CEO van Streamz: ““Streamz blijft zo de allerbeste internationale films en titels aanbieden in Vlaanderen.  Het is voor fans van internationale content dan ook erg goed nieuws dat Streamz in 2023 een reeks HBO titels zal lanceren. Naast onze focus op lokale fictie, kunnen we hierdoor nog meer exclusieve internationale reeksen aanbieden.” ​ ​

Guillaume Coffin, Head of Content Licensing, Affiliates & Advertising Frankrijk, Benelux & Afrika, Warner Bros. Discovery:"We zijn verheugd om onze samenwerking met Streamz te verlengen, die de afgelopen jaren een geweldige partner is geweest om mee samen te werken. Door deze hernieuwde samenwerking bieden we de Belgische consument premium en iconische content aan van de meest innovatieve entertainmentmerken ter wereld.”

Dorien Rausch, head of content van Streamz:“Naast hoogkwalitatieve lokale fictie blijft er in Vlaanderen een grote vraag naar internationaal entertainment van uitmuntende kwaliteit. De verderzetting van de samenwerking toont aan dat onze aanpak voor de lanceringen van HBO titels in Vlaanderen, zoals House of the Dragon, Euphoria en The White Lotus, succesvol zijn en dat deze series probleemloos hun weg naar het Vlaamse publiek vinden.”

Premières

Vooruitkijkend op het nieuwe jaar, zijn dit de meest spraakmakende premières en terugkerende HBO en HBO Max series voor 2023. Eén van de hoogtepunten in januari zal de premiere van de HBO original-serie The Last of Us zijn. Daarnaast zijn er nog andere nieuwe titels zoals The Idol en White House Plumbers. Series als True Detective: Night Country, The Gilded Age, Perry Mason, Barry, Julia, Succession, Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty', Somebody Somewhere' en 'And Just Like That...' keren volgend jaar terug met gloednieuwe seizoenen.

De negendelige HBO original-serie The Last of Us verschijnt verschijnt op 16 januari 2023. Het verhaal speelt zich af 20 jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel (Pedro Pascal), een geharde overlevende, wordt ingehuurd om het 14-jarige meisje Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een brute en hartverscheurende reis waarbij ze samen de VS moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven. De reeks is gebaseerd op de veelgeprezen gelijknamige videogame, ontwikkeld door Naughty Dog exclusief voor de PlayStation-platforms. Bekijk hier de trailer.

HBO Max is tot op heden niet gelanceerd in België, maar in Europa wel in Nederland alsmede Scandinavië, Spanje, Portugal alsmede centraal en oost-Europa. De bedoeling is dat HBO Max eind 2023/begin 2024 opgaat in een dienst waarbij HBO Max en Discovery+ één streamingdienst worden. Ook Discovery+ is in België niet gelanceerd. Streamz startte in september 2020. De content van HBO was daarvoor te zien via Play More van Telenet, die de Streamz-content inclusief HBO-content nog steeds kunnen zien.

www.wbd.com
www.streamz.be

Subscribe to our newsletter