Marketing Report
TAMBR en Willem Ardui ontwikkelen muzikale identiteit voor Antwerpen

TAMBR en Willem Ardui ontwikkelen muzikale identiteit voor Antwerpen

Sonic branding agency TAMBR heeft samen met een bekende Antwerpse zanger de muzikale identiteit van de stad Antwerpen ontwikkeld. Dit gebeurde ter gelegenheid van de 20e verjaardag van het A-logo van stad, en om de citymarketing een impuls te geven.

In samenwerking met muziekstrategen van TAMBR componeerde de Antwerpse zanger, muzikant en producer Willem Ardui een sonic identity, op basis van de input vanuit een enquête onder Antwerpse burgers.

Op die manier konden kenmerkende stadsgeluiden worden vertaald in muzikale elementen. Zo is in de muziek het geluid van een scheepshoorn verwerkt, als eerbetoon aan de maritieme geschiedenis van de stad. En de akoestische gitaar die voor de compositie werd gebruikt, werd gemaakt door twee Antwerpse gitaarbouwers met hout van bomen die sneuvelden bij de heraanleg van de Leien.

Sound logo en sound identity

Beluister hier het sound logo van de stad:

Beluister hier de sonic identity van de stad:


Erica Caluwaerts, schepen voor marketing en communicatie: “De iconische stralende A krijgt een al even iconische soundtrack. Gecomponeerd door een Antwerpenaar, voor de Antwerpenaar en in het hart van onze stad. Vanaf nu begeleidt het audiologo de video’s, radiospots en de Mijn Antwerpen-app van stad Antwerpen.”

Niels de Jong, muzikaal strateeg TAMBR: “Dit was een uniek traject door de betrokkenheid van inwoners en de brede vertegenwoordiging vanuit stad Antwerpen, die hiermee city-marketing echt naar een hoger niveau tilt."

www.tambr.nl

Subscribe to our newsletter