Marketing Report
Telenet biedt W-Sport aan: zender met alleen vrouwelijke topsport

Telenet biedt W-Sport aan: zender met alleen vrouwelijke topsport

Telenet biedt vanaf 23 september 2022 de internationale vrouwensportzender W-Sport aan. Deze internationale zender die in oktober 2021 van start ging in Afrika, zendt onder meer live verslaggeving uit van onder meer de vrouwelijke Premier League en vier andere Europese voetbalcompetities, basketbal, triatlon, paardrijden en boksen. Alle 1,73 miljoen Telenet-televisieklanten kunnen zonder meerkosten afstemmen op de zender. Telenet is met kabeltelevisie vooral actief in Vlaanderen en Brussel.

Het EK van de Red Flames, de zeges van Lotte Kopecky, de successen van de Belgian Cats: de vrouwensport gooit dit jaar hoge ogen in ons land. Jong en oud smult van de mooie prestaties van de Belgische sportvrouwen, want de liveverslaggeving en talkshows haalden dit jaar nooit hogere kijkcijfers
 
Stefaan Kestens, verantwoordelijk voor Play Sports (dat onderdeel is van Telenet): “Met de integratie van W-Sport in ons aanbod, zetten we vrouwensport weer wat meer in de kijker en spelen we in op de stijgende populariteit ervan in ons land. Het past in de filosofie van Telenet om meer meisjes en vrouwen aan te moedigen om te sporten. Zo organiseerden we de Soccer Sisters Cup, het eerste straatvoetbaltoernooi in Vlaanderen voor meisjes, en was er de voorbije jaren de online fictiereeks Panna van GoPlay.”

1.000 uur per jaar live verslag

Het aanbod van W-Sport is uitgebreid en divers. Er is veel aandacht voor voetbal, met onder andere de Premier League voor vrouwen en de Italiaanse, Duitse en Nederlandse vrouwencompetities. Daarnaast heeft de zender de rechten van het PAC12 basketbaltornooi, de Superleague triatlon, de Global Champions Tour in het paardrijden en de IBA Wereldkampioenschappen boksen. Naast alle liveverslaggeving, staan er ook documentaires en shows rond vrouwensport op het programma, onder andere over Simone Biles, Venus Williams en Naomi Osaka.

Kelly Butler, CEO W-Sport: “Het zijn boeiende tijden in de evolutie van de professionele vrouwensport. We zijn verheugd om Telenet-televisieklanten de strafste competities en evenementen uit heel Europa te bieden. W-Sport wil het beste van de atleten en teams laten zien, die rolmodellen zijn voor de komende generaties."

In de loop van 2023 hoopt W-Sport ook te voorzien in gedeeltelijke ​ Nederlandstalige ondertiteling en mogelijk ook Belgische competities aan het aanbod toe te voegen.

www.w-sport.com
www.telenet.be

Subscribe to our newsletter