Marketing Report
Telenet verhoogt participatie in Caviar Group naar 70 procent news

Telenet verhoogt participatie in Caviar Group naar 70 procent

Het telecom- en mediabedrijf Telenet heeft zijn participatie in productiehuis Caviar Group verhoogd van 49 procent naar 70 procent. Caviar zal vanaf 1 oktober volledig worden geconsolideerd in zijn financiële cijfers. Begin mei 2021 stapte Telenet in het productiehuis, vanuit een gezamenlijke ambitie om sterke lokale content en talenten maximaal internationaal te laten renderen.

Caviar Group blijft verder functioneren als onafhankelijke contentstudio. De overige aandelen blijven in handen van de huidige aandeelhouders Bert Hamelinck (CEO Caviar en verantwoordelijk voor fictie), Mathias Coppens (verantwoordelijk voor tv-afdeling Roses Are Blue) en Michael Sagol (Chief Talent Officer en verantwoordelijk voor branded content internationaal). De dagelijkse leiding van Caviar blijft in handen van het huidige management, dat sterk geëngageerd blijft voor de lange termijn.

​Succesjaren

Caviar is bekend van de serie F*** you very very much en televisieprogramma’s zoals Restaurant Misverstand. Formats zoals Code van Coppens (The Way Out) en Down The Road werden verkocht aan zenders in Nederland, Polen, Denemarken en het Midden-Oosten.

Er waren internationale remakes van Professor T voor ITV en onlangs nog Bad Sisters (gebaseerd op Clan) voor Apple TV+. De films van Caviar vielen in de prijzen met twee Oscars voor Sound of Metal in 2021 en de Caméra d'Or voor War Pony op het filmfestival van Cannes in mei. In oktober 2022 komt met Rebel de nieuwe film van Adil El Arbi & Billal Fallah. Ook in branded content was er een groei met campagnes voor merken als Amazon, Samsung en Coca-Cola en vier door Caviar geproduceerde advertenties op de meest recente Super Bowl. Dit alles zorgde voor recordresultaten, waarbij het bedrijf zijn doelstellingen ruimschoots overtrof.

John Porter, CEO van Telenet: “We geloven absoluut in de verdere groei van Caviar. We vonden elkaar anderhalf jaar geleden in een gezamenlijke visie op het internationaal potentieel van onze lokale talenten en content. Caviar heeft een bewezen trackrecord in het creëren van content die ook internationaal goed scoort . We zijn onder de indruk van hun resultaten van de afgelopen 18 maanden en de projecten die ze in de pijplijn hebben zitten. Dit heeft ons doen beslissen om ons belang in het bedrijf op te trekken naar 70 procent."

Bert Hamelinck, CEO van Caviar: “Het succes van Caviar is er alleen maar dankzij al onze creatieve talenten en een zeer hecht en gepassioneerd team in al onze entiteiten en vestigingen. We zijn hen dan ook zeer dankbaar voor hun vertrouwen en tomeloze inzet, en samen met ze zijn we zeer trots dat we wereldwijd ​ onze eigen visie en strategie verder verder kunnen uitbouwen met de ondersteuning van Telenet."

Financiële cijfers

In 2021 sloot Caviar Group het jaar af met een omzet van 126,4 miljoen euro en een ebitda-resultaat van 8,8 miljoen euro (cijfers exclusief Caviar Parijs, dat niet geconsolideerd zal worden). De consolidatie van Caviar Group vanaf 1 oktober 2022 zal geen impact hebben op de vooruitzichten van Telenet voor het boekjaar 2022. Caviar Group is – behoudens het niet overgenomen Caviar Parijs – actief in Brussel, Amsterdam, Los Angelos en Londen.

Telenet en participaties in entertainment

De verhoging van de participatie in Caviar past in de langetermijn entertainmentstrategie van Telenet. Het bedrijf investeert al jaren in het Vlaamse medialandschap, onder andere via Woestijnvis en de Play-zenders (Play4, Play5, Play6 en Play7). Ook investeert Telenet samen met DPG Media in de VOD-dienst Streamz.

De algemene doelstelling is om ervoor te zorgen dat de lokale televisiesector voldoende zuurstof heeft voor lokale producties. Naast deze maximaal te laten renderen binnen de eigen klantenbasis en de Vlaamse afzetmarkt, wordt er ook naar gestreefd om de groeimogelijkheden in het buitenland optimaal te benutten. Liberty Global bezit een controlerend belang van 58,8 procent van Telenet.

www.telenet.be


www.caviar.tv

 

Subscribe to our newsletter