Marketing Report
VICE lanceert internationale duurzaamheidscampagne voor de Europese Commissie

VICE lanceert internationale duurzaamheidscampagne voor de Europese Commissie

VICE Media Group kondigt het branded content platform What The Food aan, gemaakt in samenwerking met GOPA Com. voor de Europese Commissie, als onderdeel van hun Farm to Fork strategie. Op het platform staan een reeks betekenisvolle initiatieven gebundeld, uit 10 landen, die er naar streven om de duurzaamheid van de Europese voedingsindustrie te verbeteren.

What The Food platform

Middels het co-branded What The Food platform schijnt VICE een licht op het succes en de voordelen van de Farm to Fork strategie van de Europese Commissie, en hoe deze een positieve impact heeft op alle EU inwoners. De content is gemaakt rondom de kernwaarden van de Farm to Fork strategie en vertelt de verhalen van voedselproducenten in 10 verschillende EU landen: Seedtech in Ierland, Kosters Trädgårdar in Zweden, Pieter Pot in Nederland, Nantes PaysagesNourriciers in Frankrijk, Foodsharing in Duitsland, Zagorin Hellas in Griekenland, Microgreens in Roemenië, Kumparicka in Kroatië, BioAgrumi Monasteri in Italië en BIGH in België. Naast de editorial content zijn Kumparicka, BIGH en BioAgrumi Monasteri ook te zien in een korte documentaire die wordt gehost door culinair journalist en chef Claire van de Graaff.

Raphael Dumont, Commercial Director VICE België: "Bij VICE weten we dat jonge mensen bezorgd zijn over duurzaamheid en het milieu en dat zij zich actief bezighouden met het beschermen van onze wereld. Wij hopen dat What The Food, door de inspirerende verhalen van voedselproducenten uit de EU, individuen zal inspireren om positieve verandering teweeg te brengen en om de complexiteiten van duurzame voedselproductie te begrijpen."

What The Food is ontwikkeld als interactieve kaart waar bezoekers de geselecteerde landen kunnen aanklikken om meer te leren over het lokale, duurzame initiatief uit die regio. De content op het platform is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Spaans, Grieks, Duits en Roemeens.

De campagne is gecoördineerd door communicatiebureau GOPA Com. namens de Directoraat-Generaal voor Gezondheid en Voedselveiligheid van de Commissie en hun Farm to Fork initiatief.

www.vice.com

www.ec.europa.eu

Subscribe to our newsletter