Marketing Report
[Vacatures] DPG Media zoekt een BI Analist

[Vacatures] DPG Media zoekt een BI Analist

DPG Media is per direct op zoek naar:

BI Analist

Ben jij een gedreven BI Analist die houdt van het omzetten van data naar waardevolle inzichten? Wil jij een belangrijke rol spelen in het adviseren van onze business en het uitvoeren van analyses? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als onderdeel van ons crossmediaal team speel je een cruciale rol in het vertalen van data naar bruikbare inzichten voor de business. Je werkt met data van reclame-investeringen over al onze media, zoals video, audio en display, en helpt onze business om geïnformeerde beslissingen te nemen.

Als BI Analist is het jouw hoofdtaak om bruikbare inzichten uit onze data te halen en deze te delen met de business. Je voert diepgaande analyses uit en overtuigt op termijn stakeholders met presentaties of via dashboards, waarin je resultaten helder en gestructureerd inzichtelijk maakt.

Functievereisten

Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van diepgaande data-analyses en het vertalen van data naar bruikbare inzichten. Je adviseert de business op basis van jouw analyses en ontwikkelt overtuigende presentaties en dashboards om je bevindingen te presenteren. Je werkt samen met data teams en dashboarders om de juiste business logica in databronnen te implementeren en valideert continu data en resultaten om kwaliteit te waarborgen. Verder draag je bij aan business reviews en budgetplannen.

Wat ga je doen?

 • Uitvoeren van diepgaande data-analyses en het vertalen van data naar bruikbare inzichten.
 • Adviseren van de business op basis van jouw analyses.
 • Ontwikkelen van overtuigende presentaties en dashboards om je bevindingen te presenteren.
 • Samenwerken met data teams en dashboarders om de juiste business logica in databronnen te implementeren.
 • Continu valideren van data en resultaten om kwaliteit te waarborgen.
 • Bijdragen aan business reviews en budgetplannen.

Functieprofiel

 • Nieuwsgierigheid en de wil om continu bij te leren.
 • De bereidheid om uitgedaagd te worden en een kritische blik te behouden.
 • Sterke analytische vaardigheden en het vermogen om mee te denken met de business.
 • Ervaring met BI-tools en data-analyse (kennis van tools zoals SQL en Qlik is een plus).
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden om je inzichten helder over te brengen aan verschillende stakeholders.

Aanbod

 • Een dynamische en innovatieve werkomgeving.
 • Mogelijkheden voor professionele groei en ontwikkeling.
 • Competitief salaris en uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Flexibele werkuren en thuiswerkmogelijkheden.
 • Toegang tot de nieuwste technologieën en tools.

Wie zijn wij?

Deze opportuniteit biedt je een fantastische job in hét mediabedrijf van Vlaanderen. Je krijgt er bovendien een topteam van collega's bovenop. Collega's die bruisen van energie en gepassioneerd zijn door het creëren van media van hoogstaande kwaliteit. Creatieve oplossingen voor complexe problemen en samenwerken met veel verschillende teams: werken bij DPG Media is elke dag anders. Die realisaties kunnen we enkel neerzetten dankzij teamwork en een toffe werksfeer. Van de inspirerende babbel aan de koffiemachine, de uitnodigende inrichting van onze gebouwen tot de legendarische personeelsfeesten: de mediavibes hangen overal.

We geloven daarnaast in een gezonde werk-privébalans waarbij we je voldoende zuurstof geven door ons welzijns- en flexwerkbeleid.

De strategie van DPG Media focust op de digitale versnelling en hoe we ervoor zorgen dat we als leidend mediabedrijf voorop blijven. Daarvoor zijn ook jouw talenten, kennis en skills cruciaal. Dus geven we je alle kansen om te blijven groeien. Zo houd je grip op je toekomst. Via verschillende opleidingen en de “Academy by DPG Media” neem je ownership over jouw ontplooiing.

Solliciteren

Ben jij top in je vakgebied of heb je de ambitie om top te worden? Fleur je helemaal op in een warme, creatieve en bruisende omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt? Solliciteer hier en laten we samen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Want jouw talent is welkom bij DPG Media, ongeacht jouw achtergrond en voorkeuren.

www.dpgmedia.nl

Subscribe to our newsletter