Marketing Report
[Vacatures] DPG Media zoekt een Datajournalist regio

[Vacatures] DPG Media zoekt een Datajournalist regio

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Datajournalist regio

Met Het Laatste Nieuws bereiken we dagelijks miljoenen mensen doorheen de dag, on- en offline. Voel je passie voor onze media? Wil je werken in een bruisende, dynamische omgeving en creatieve sfeer? Laat van je horen!

Binnen de regioredactie van HLN zijn we op zoek naar een datajournalist. Ben jij een gedreven journalist die uitblinkt in het ontleden van datasets en daar opzienbarend nieuws en opvallende trends uit weet te destilleren? Dan ben jij degene die we zoeken.

Als datajournalist ga je zelfstandig op zoek naar datasets die unieke nieuws(verhalen) voortbrengen en die onthullen wat verborgen is. Waar mogelijk ondersteun je jouw verhalen met widgets, innovatieve visualisaties of interactieve kaarten die de feiten voor de lezers inzichtelijk maken. Je bent verantwoordelijk voor het afleveren van afgeronde verhalen en voor het creëren van basisberichten.

Wat zoeken we?

  • Je houdt van een journalistieke ontdekkingstocht
  • Je hebt veel ideeën en vindt makkelijk je weg in grote datasets
  • Je hebt een neus voor nieuws en je schrijft graag nieuwsverhalen voor een breed publiek op basis van data
  • Je kan goed overweg met Google Spreadsheets. Kennis van visualisatietools, SQL en Python is een plus
  • Je kan zelfstandig werken
  • Je bent punctueel en hebt oog voor detail
  • Je hebt goede schrijfskills

Aanbod

  • Een toonaangevend mediabedrijf, met enthousiaste en creatieve collega’s, een heerlijke brasserie, toffe feesten en vele leuke extra’s
  • Een boeiende sector die je dagelijks prikkelt om het beste uit jezelf te halen, met mogelijkheden om bijkomende opleidingen te volgen. Een correcte, marktconforme verloning.

Wat mag je verwachten van DPG Media?

Deze opportuniteit biedt je een fantastische job in hét mediabedrijf van België. Je krijgt er bovendien een top team van collega’s bovenop. Collega’s die bruisen van energie en gebeten zijn door het creëren van media van hoogstaande kwaliteit

Een aantrekkelijk verloningspakket, aangevuld met een ruim pakket van extralegale voordelen; We geloven daarnaast in een gezonde werk-privébalans waarbij we je voldoende zuurstof geven door ons well-being en flexwerk beleid;

Creatieve oplossingen voor complexe problemen en samenwerken met veel verschillende teams: werken bij DPG Media is elke dag anders. Die realisaties kunnen we enkel neerzetten dankzij teamwork en een toffe werksfeer. Van de inspirerende babbel aan de koffiemachine, de uitnodigende inrichting van onze gebouwen tot de legendarische personeelsfeesten: de media vibes hangen overal

Toegang tot diverse opleidingen via de “Academy by DPG Media” om je persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen. De strategie van DPG Media focust op de digitale versnelling en hoe we ervoor zorgen dat we als leidend mediabedrijf voorop blijven. Daarvoor zijn ook jouw talenten, kennis en skills cruciaal.

Klinkt goed?

Fleur je helemaal op in een warme, creatieve, bruisende omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt? Neem contact met ons op en laten we samen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Solliciteer hier. Want jouw talent is welkom bij DPG Media, ongeacht jouw achtergrond en voorkeuren.

www.dpgmedia.be

Subscribe to our newsletter