Marketing Report
[Vacatures] DPG Media zoekt een Senior CRO-specialist

[Vacatures] DPG Media zoekt een Senior CRO-specialist

DPG Media is per direct op zoek naar:

Senior CRO-specialist -Amsterdam/Antwerpen

Word jij enthousiast van het onderzoeken van kansen en het opzetten van experimenteren met een groot bereik? Vind je het ook leuk om succesvolle testen verder uit te rollen in strategische projecten? En kriebelt het om jouw enthousiasme voor CRO breed uit te dragen binnen een groot bedrijf? Dan is dit dé functie voor jou!

Wat ga je doen als Senior CRO-er?

DPG Media is het grootste mediabedrijf van Nederland en België en o.a. bekend van grote nieuws- en magazinemerken als de Volkskrant, NU.nl, Donald Duck, het AD, HLN.be en HUMO. In deze rol ben je werkzaam bij de marketingafdeling van DPG Media en werk je voor alle nieuws- en magazine merken van DPG Media uit Nederland en België. Jij bent dé expert en centraal aanspreekpunt op het gebied van validatie.

Onze gebruikers bieden we graag een zo waardevol mogelijke digitale gebruikerservaring aan, waarvoor we steeds meer waarde-componenten toevoegen, voornamelijk in de domeinen lezen, luisteren, kijken en puzzelen. Het is belangrijk dat deze waarde-elementen (1) een gebruikersbehoefte vervullen, (2) goed geïntegreerd worden op de bestaande platformen, en (3) op de juiste manier worden uitgelegd aan onze gebruikers.

Daarnaast zoeken we continu naar manieren om de bestaande gebruikers-journey te optimaliseren. Het is jouw verantwoordelijkheid om in al deze taken de juiste CRO-testen voor te stellen en deze samen met het bestaande team aan CRO’ers uit te voeren. Op die manier zorg jij ervoor dat alle beslissingen op een geïnformeerde manier genomen kunnen worden.

Op dagelijkse basis ben jij een van de voornaamste trekkers van CRO binnen marketing. Je hebt een duidelijke, toekomstgerichte visie op CRO en draagt deze met veel enthousiasme uit waardoor je actief meewerkt aan een eenduidige CRO-aanpak en de bestaande CRO-community verder versterkt. Verder voer je verschillende vormen van CRO-onderzoek uit om zowel opportuniteiten te identificeren als ideeën en verschillende product features te valideren. Je analyses van deze onderzoeken vertaal je naar duidelijke en to-the-point aanbevelingen die je zo communiceert naar je belangrijkste stakeholders. Daarnaast zorg je voor goede afstemming met onze verschillende redacties, IT-teams, product managers en andere marketing teams.

Een greep uit de werkzaamheden

  • Je neemt zelf het initiatief om testen binnen of buiten bestaande tracks op te zetten om zo nieuwe opportuniteiten te identificeren en bestaande ideeën te valideren. Het succes van je testen weeg je af ten opzichte van verschillende KPI’s.
  • Je vouwt je opgedane inzichten en kennis over de bedrijfsdoelstellingen uit naar strategische projecten en zorgt zo voor de nodige onderbouwing bij de te nemen beslissingen.
  • Je creëert draagvlak bij diverse stakeholders en weet hen te mobiliseren om nieuwe initiatieven op te zetten en succesvolle experimenten en optimalisaties uit te rollen.
  • Je bent de voortrekker van de CRO-community. Je neemt de andere CRO’ers op sleeptouw en werkt actief aan (het verbeteren van) een gestandaardiseerd CRO-proces.
  • Je stimuleert actief de samenwerking van CRO met andere disciplines binnen het bedrijf. Je bent daardoor ook het centrale aanspreekpunt voor Product Owners en Product Managers om samenwerkingen rond productontwikkeling verder te optimaliseren.

Wat maakt jou de ideale kandidaat?

Voor deze rol zoeken wij een ervaren en gedreven CRO’er die uitblinkt in stakeholdermanagement. Je hebt een scherpe analytische blik waarmee je gebruikersinzichten en bedrijfsdoelstellingen samenbrengt. Met je uitstekende communicatie-skills weet je zowel stakeholders te overtuigen van je inzichten als mede-CRO’ers te enthousiasmeren. Je neemt zelf graag initiatief en gebruikt je achtergrond in gedragspsychologie om nieuwe testen op te zetten en uit te voeren. Je bent technisch voldoende onderlegd om aan de slag te kunnen met onder andere VWO, Looker, HTML/CSS en tagging. Met je probleemoplossende mindset is geen uitdaging te groot voor je en zorg je dat je alle projecten tot een goed einde brengt.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Wat krijg je van ons?

  • Salaris, passend bij jouw ervaring.
  • Interessante bonusregeling.
  • Keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld).
  • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
  • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer hier! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Stuur dan een mailtje naar Oliver (Recruiter), via oliver.zwiebel@dpgmedia.nl.

Onze recruiters doen enorm goed werk, we hebben daarom geen hulp nodig om onze vacatures in te vullen. Dank je wel!

www.dpgmediagroup.com

Subscribe to our newsletter