Marketing Report
[Vacatures] DPG Media zoekt een Tijdelijke Longread / Collecties journalist HLN

[Vacatures] DPG Media zoekt een Tijdelijke Longread / Collecties journalist HLN

DPG Media is per direct op zoek naar:

Tijdelijke Longread / Collecties journalist HLN -Antwerpen

HLN is de grootste nieuwssite van het land, we zijn de hartslag van Vlaanderen en in alles wat we doen willen we de lezer eerst zetten. Daarom gaan we op zoek naar een Longread / Collecties journalist. Naast de gratis content publiceert HLN dagelijks tientallen, sterke verdiepende stukken over thema’s die nu spelen. Daardoor hebben we het rijkste archief van alle Vlaamse nieuwssites. Het is zonde om die journalistiek maar één keer uit te spelen: een intelligente analyse over de oorlog in Oekraïne, een slim stuk over beter slapen met een expert, vijf tips hoe je meer kan overhouden aan je pensioen…

Dat blijft vandaag even relevant als tijdens publicatie enkele weken of zelfs maanden geleden. Hier komt de Longread / Collecties journalist in beeld. Die persoon identificeert samen met ons relevante onderwerpen die zich lenen tot een bundeling van de beste stukken die we er al over gebracht hebben.

Onze sterkste stukken over de oorlog in Gaza, over de Vlaamse formatie, maar ook meer gidsend over hoe je de beste elektrische wagen kiest, wat de beste restaurants aan de Belgische kust zijn volgens chef-kok Luc Bellings, de mogelijkheden zijn eindeloos. De Longread / Collecties journalist schrijft ze newsy, helder en verhalend aan elkaar in een bundeling, een ‘Collectie’ die we op HLN publiceren en zo krijgen onze stukken de meer langdurige exposure die ze verdienen.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Je maakt per week minstens twee kwaliteitsvolle ‘Collecties’ van onderwerpen die zich daartoe lenen. Hierover zal je rechtstreeks rapporteren aan de chef Plus en cheffen Publishing.

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar een ervaren journalist, een storyteller die zeer digitaal denkt. Je interessesfeer is erg breed, van politiek tot gidsende content, van justitie tot sport en showbizz, eigenlijk ben je geprikkeld door alles. Je bent een trouwe lezer van HLN.

Je werkt snel, je kan vlot artikels screenen en er de relevantste passages uithalen die je in de bundeling kunt opnemen. Je schrijft newsy, helder, verhalend en werkt zelfstandig. De Collecties schrijf je niet in het luchtledige, je probeert ze zoveel als mogelijk aan de actualiteit te linken. 

Aanbod: Een tijdelijke functie van 6 maanden op interim of freelancebasis.

Over DPG Media

Deze opportuniteit biedt je een fantastische job in het meest toonaangevend mediabedrijf van België. Je krijgt er bovendien een top team van collega’s bovenop. Collega’s die bruisen van energie en gebeten zijn door het creëren van media van hoogstaande kwaliteit.

Creatieve oplossingen voor complexe problemen en samenwerken met veel verschillende teams: werken bij DPG Media is elke dag anders. Die realisaties kunnen we enkel neerzetten dankzij teamwork en een toffe werksfeer. Van de inspirerende babbel aan de koffiemachine, de uitnodigende inrichting van onze gebouwen tot de legendarische personeelsfeesten: de media vibes hangen overal.

We geloven daarnaast in een gezonde werk-privébalans waarbij we je voldoende zuurstof geven door ons well-being en flexwerkbeleid.

De strategie van DPG Media focust op de digitale versnelling en hoe we ervoor zorgen dat we als leidend mediabedrijf voorop blijven. Daarvoor zijn ook jouw talenten, kennis en skills cruciaal. Dus geven we je alle kansen om te blijven groeien. Zo houd je grip op je toekomst. Via verschillende opleidingen en de “Academy by DPG Media” neem je ownership over jouw ontplooiing.

Hoe solliciteren?

Ben jij top in je vakgebied of heb je de ambitie om top te worden? Fleur je helemaal op in een warme, creatieve, bruisende omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt? Solliciteer hier. Want jouw talent is welkom bij DPG Media, ongeacht jouw achtergrond en voorkeuren.

www.dpgmedia.be

 

 

Subscribe to our newsletter