Marketing Report
Canvas wordt per 4 september VRT Canvas news

Canvas wordt per 4 september VRT Canvas

Op 4 september 2023 wijzigt de tweede zender van de VRT zijn naam in VRT Canvas. Dit is een stap die volgens  de VRT past binnen de VRTRN 2030-strategie, waarmee de VRT wil uitgroeien tot een centraal digitale mediaorganisatie. Op 1 mei 2023 werd de naam van de eerst tv-zender van de VRT al gewijzigd in VRT 1, waarmee de Vlaamse publieke omroep zijn VRT-merk voortaan centraal stelt bij zijn tv-kanalen en laat aansluiten bij de merken VRT NWS en het VOD-merk VRT Max.

De rebranding van VRT Canvas kwam tot stand door een samenwerking tussen VRT (met Marketing Manager Elisabeth Roelandt, Brand Manager Saartje Vanderstukken en Marketing Producer Rebecca Van de Voorde) en het brand consultancy bureau Saffron & Gédéon.

Elisabeth Roelandt,  Manager Marketing van de VRT: “VRT Canvas positioneren we als een challenger. Kritisch, prikkelend, maar altijd relevant. Door de merknaam te veranderen, versterken we de band met het moedermerk VRT, zodat we elke doelgroep de juiste content kunnen blijven aanbieden.”

De zwart-wit look & feel maakt plaats voor meer kleur, met een huisstijl die de content laat spreken. De idents, de korte animaties die het net herkenbaar maken, tonen krachtige beelden uit specifieke programma's, die een duidelijke uniformiteit tonen bij de verschillende zenders en VRT MAX.

VRT Canvas houdt volgens eigen zeggen de nadruk op kwaliteit, durf, humor en de wens om de Vlaamse kijkers te inspireren. VRT Canvas wordt in Nederland bij alle distributeurs aangeboden mede dankzij een wettelijke doorgifteplicht.

Zie ook:

VRT presenteert najaarsprogrammering 2023

www.vrt.be

www.canvas.be

www.saffron-consultants.com

Subscribe to our newsletter