Marketing Report
Streamz lanceert Streamz Basic met reclame news

Streamz lanceert Streamz Basic met reclame

Streamz, de streamingdienst van DPG Media en Telenet (Play Media/Play More) heeft een basic-versie gelanceerd met reclame voor 5,95 euro per maand bij een jaarabonnement. Bij een maandabonnement kost Streamz Basic 7,95 euro per maand en bij een zes maand-abonnement 6,95 euro per maand.

Daarmee wil Streamz andere doelgroepen aanspreken en ervoor zorgen dat nog meer mensen gebruik kunnen maken van de streamingdienst. Met Streamz Basic krijgen kijkers toegang tot dezelfde Vlaamse en internationale topseries en -films als alle andere abonnees.

Tot nu toe waren alle abonnementen van Streamz vrij van reclame.

Bart De Groote, CEO van Streamz: “Het abonnement Streamz Basic is bedoeld voor mensen die een lagere prijs willen betalen en bereid zijn daarvoor enkele reclamespots te bekijken. Met dit product willen we een nieuw doelpubliek aanspreken en toegang bieden tot onze Vlaamse en buitenlandse topseries.”

Groot potentieel voor abonnement met reclame

Dat er wel degelijk een significante groep Vlamingen bestaat die wil intekenen op een goedkoper abonnement met reclame, blijkt uit onderzoek dat Streamz liet uitvoeren. Het potentieel is vooral groot bij de jongeren, wiens aankoopbudget doorgaans beperkter is.

Bart De Groote: “Met dit nieuwe aanbod maken we Streamz voor heel wat mensen – en zeker jongeren – een stuk toegankelijker. Klanten kunnen nu kiezen: kijken met reclame tegen een lagere prijs, of kijken zonder reclame. Die vrijheid bieden we nu aan."

Zelfde aanbod

Het aanbod van Streamz Basic bestaat uit exact dezelfde Vlaamse en internationale series en films als in het gewone Streamz abonnement. Bovendien zal er elk uur maximaal 5 minuten reclame te zien zijn. Dat is minder dan op televisie, waar tot 12 minuten reclame per uur te zien is. Op die manier wil de streamingdienst ook Streamz Basic klanten de beste kijkervaring bieden.

Bart De Groote: “We vinden het belangrijk dat al onze klanten, dus ook Streamz Basic abonnees, de beste kijkervaring hebben. Door de reclametijd beperkt te houden en hen toegang te geven tot dezelfde topseries en -films als andere klanten, zorgen we daarvoor.”

Kinderprogramma’s blijven trouwens reclamevrij. Gebruikers kunnen de app altijd op meerdere schermen/toestellen installeren, maar er kan maar één persoon tegelijk kijken. Met Streamz Basic zal je geen afleveringen kunnen downloaden om zonder internetverbinding te kijken.

Huidige klanten

Bestaande klanten van Streamz zien de naam van hun abonnement veranderen naar Streamz Premium. Verder verandert er niets voor hen. Ze behouden het voordeel om op vier schermen tegelijkertijd een serie te bekijken en om afleveringen offline te kijken. De huidige Streamz+ klanten worden automatisch overgezet naar Streamz Premium+. Ook voor hun blijft verder alles hetzelfde.

Streamz Basic wordt via de website van Streamz direct aangeboden; via Telenet zal Streamz Basic vanaf 5 juni 2023 beschikbaar komen.

De eerste in Vlaanderen

In Vlaanderen is Streamz de eerste streamingdienst die uitpakt met een goedkopere formule met advertenties. In het buitenland staan ze al verder: in de Verenigde Staten en in Europa introduceerden een aantal internationale streamingplatformen eerder al goedkopere abonnementsformules met reclame.

Naast Streamz Basic, blijft Streamz Premium voor 8,95 euro per maand (reclameloos,  schermen) en Streamz Premium+ (reclameloos met recente blockbusters en offline kijken alsmede 4 schermen) voor 13,95 euro per maand beschikbaar. De prijzen zijn bij jaarabonnementen.

www.streamz.be

Subscribe to our newsletter