Marketing Report
VRT wijzigt digitale platforms in VRT Max en VRT NWS news

VRT wijzigt digitale platforms in VRT Max en VRT NWS

De Vlaamse openbare omroep VRT heeft zijn digitale platforms omgevormd en een andere vormgeving geïntroduceerd. VRT Max neemt het stokje over van VRT Nu, dat tot voor kort de naam was van het VOD-platform van de VRT. VRT Max bundelt de video- en audiocontent van de VRT, waarbij alle content van de VRT zowel lineair als on demand beschikbaar is.

De VRT stelt de gebruiker centraal te stellen, waarbij vanaf 06:00 uur de programma's die 's avonds worden uitgezonden op Eén en Canvas al opvraagbaar zijn (tenzij live). VRT Max zet ook in op exclusief audio- en videoaanbod voor jongere digitale doelgroepen. Met fictie- en non-fictiereeksen zoals FIRE, Zonder ouders op vakantie (ZOOV) of een seizoen van faqda met Flo Windey.

Tevens zal VRT Max een meer gepersonaliseerd aanbod geven, waarbij ingespeeld wordt op de voorkeuren van de gebruiker.

VRT NWS

De VRT heeft ook zijn nieuwstak opgefrist met een andere vormgeving. Daarbij wordt het merk VRT NWS prominenter benoemd. De VRT geeft daarbij de mobiele ervaring voorrang, waarbij gebruikers voortaan ook kunnen voor een geregionaliseerd aanbod. Ook worden de digitale formats Snapt ge mij nu? en @BelRiadh gecontinueerd en komt er een dagelijkse podcast onder de naam Het Kwartier. De dagelijkse nieuwsuitzendingen heten niet langer Het Journaal, maar VRT NWS Journaal.www.vrtnws.be
www.vrtmax.be
www.vrt.be

Subscribe to our newsletter