Marketing Report
Cheil Benelux ontwikkelt augmented reality tramhalte voor Samsung news

Cheil Benelux ontwikkelt augmented reality tramhalte voor Samsung

Wachten op de tram, saai? Niet als het aan Samsung ligt. Het elektronicamerk lanceert een digital out-of-home-campagne in Brussel, gemaakt door Cheil Benelux in samenwerking met JCDecaux, waarbij de AI-features van de Galaxy S24 de realiteit van de tramhalte beïnvloeden.

AI Photo Assist-functie

Als passagiers door de transparante abri van de drukbezochte tramhalte Avenue Louise in Brussel kijken, zien ze hoe de levensgrote Galaxy S24 met de nieuwe AI Photo Assist-functie plotseling het uitzicht verandert. Zo transformeert een plastic zakje dat uit de vuilnisbak waait in een parachute en worden de omliggende vuilnisbakken spontaan verliefd op elkaar. In zes onverwachte en verrassende gebeurtenissen laat Samsung in de tramhalte zien hoe eenvoudig je met Galaxy AI de wereld naar je hand kan zetten. Selecteer, edit en maak je eigen werkelijkheid. Epic, just like that!

Anneleen Moens, Marketing Communication Manager Samsung Electronics Benelux: "Bij Samsung verrijken we het alledaagse leven met onze innovaties. De mogelijkheden van Galaxy AI inspireerden ons om voor deze nieuwe DOOH-campagne met iets echt innovatiefs te komen. Samen met Cheil Benelux en JCDecaux hebben we het mogelijk gemaakt om een opvallende en creatieve campagne te realiseren die echt in het oog springt."

Vincent Delvaux, Creative Director JCDecaux: "We creëren deze illusie met een abri die bestaat uit twee lagen: één laag met vooraf opgenomen video en één laag met realtime beelden, vastgelegd door een camera aan de buitenzijde van de abri. In de video plaatsen we objecten en mensen over de werkelijkheid heen, waardoor we er mee kunnen doen wat we willen. Precies zoals je met de AI-functies van de Galaxy S24 ook de werkelijkheid naar je hand kan zetten."

Tim van der Sijde, Managing Director Cheil Benelux: "Toen we voor het eerst de nieuwe AI-functies van de Galaxy S24 uittestten, waren we unaniem: dit is écht verbluffend goed! De kunst was dus vooral om, vanuit de kracht van deze AI-tool, reizigers te verbazen met deze ongeziene mogelijkheden en een immersive experience te bieden. Geweldig dat we samen met Samsung en JCDecaux zo’n opvallende campagne hebben kunnen realiseren."

De DOOH is nog tot en met 4 april te zien bij tramhalte Avenue Louise in Brussel. Naast de Digital OOH heeft Samsung ook een complete take-over van metrostation Louise gerealiseerd. De AR-elementen uit de tramhalte komen ondergronds verder tot leven. Zo zien we verschillende gebeurtenissen verder gaan op de grote schermen van het metrostation.

Credits:

Klant: Samsung Electronics Benelux | Verantwoordelijk bij klant: Anneleen Moens, Naomi Touré, Davy Moons | Bureau: Cheil Benelux | Project Lead: Loesje de Vriese | Project Management: Nathalie De Kerf | Creatie: Kahraman Cinar, Daan Haak, Tim de Waard (CD), Daniel Samama (CD) | Design: Danny Bakker, Katty Piron | Head of production content: Bart Breugem | Production & post-production: OneSize (Pepijn Padberg, Kasper Verweij) | JCDecaux: Vincent Delvaux, Nicolas de Laet, Romain De Moor

www.cheil.nl

www.jcdecaux.nl

www.samsung.com

Subscribe to our newsletter