Marketing Report
DPG Media organiseert derde editie News City Academy Awards news

DPG Media organiseert derde editie News City Academy Awards

De inschrijvingen voor de derde editie van de News City Academy Awards zijn geopend. Jongeren tussen 18 en 26 jaar die graag schrijven, interviewen, filmen of content creëren kunnen hun mediawerk indienen. De drie winnaars van de News City Academy Awards krijgen elk een beurs van 2500 euro en begeleiding van de journalisten van News City om hun journalistiek project verder uit te werken.

News City Academy Award

Vanaf 22 maart tot 30 juni kan iedereen tussen 18 en 26 jaar een creatief, straf, origineel of verrassend mediaproduct insturen. Of het nu gaat om een (blog-)artikel, een podcast, een video of social content, elke vorm is toegelaten.

In december 2024 worden de winnaars bekendgemaakt. Zij ontvangen van de jury een News City Academy Award. Nadien krijgen ze de kans om een journalistiek project helemaal uit te werken op kosten van DPG Media, met tips en ondersteuning van ervaren mediamakers, voor het miljoenenpubliek van HLN, VTM NIEUWS, het radionieuws van Qmusic en Joe, Dag Allemaal…

Drie ambassadeurs

Wetenschapsexpert HLN en VTM NIEUWS Martijn Peters, HLN TikTok-journalist Jonas Lips en HLN-consumentenexpert Safia Yachou zetten dit jaar hun schouders onder de News City Academy Awards.

De winnaars van 2023 

In 2023 vielen Mikaela Pimentel, Maya Teughels, Emma Felix en Arne De Bleser in de prijzen. Zij maken momenteel nieuw mediawerk in samenwerking met collega’s van News City.

News City is de samenwerking tussen de nieuwsredacties van HLN en VTM NIEUWS, magazines als Dag Allemaal, Nina en Goed Gevoel en de radionieuwsredacties van onder andere Qmusic en Joe.  

 

www.dpgmedia.nl

www.dpgmediagroup.com

www.newscityacademyawards.be

Subscribe to our newsletter