Marketing Report
Flowings wil aantal lege vluchten van privéjets verminderen news

Flowings wil aantal lege vluchten van privéjets verminderen

Het Nederlandse bedrijf Flowings wil via een eigen platform een einde maken aan empty leg flights, oftewel vluchten van privéjets zonder passagiers erin.

Elk jaar vliegen luxe privéjets honderdduizenden keren leeg naar een bestelling, bijvoorbeeld op een retourvlucht. Flowings maakt het mogelijk lege vluchten van alle privéjet-aanbieders wereldwijd op te zoeken en die zelf te boeken tegen een concurrerend tarief.

Vaak gaat het om terugvluchten naar de plaats van herkomst en doorvluchten naar een andere locatie waar de jet is geboekt. De soft-lancering van Flowings vindt op 24 mei plaats tijdens de Ebace aviation beurs in Geneve.

Boekingsplatform

De man achter Flowings is Rotterdammer Floris van den Ende. Na een loopbaan als fotomodel ging hij aan de slag bij een privéjet operator. Tijdens zijn werkzaamheden zag hij regelmatig toestellen leeg vertrekken. Hij verlegde zijn focus en begon met behulp van investeerder Jan Willem Broekhoven en een team van webdevelopers en technici aan de ontwikkeling van het boekingsplatform Flowings.

Floris van den Ende: “Met Flowings bereikt de deeleconomie nu ook het luxe segment. Je kunt het platform zien als het BlaBlaCar voor privéjets. Het is natuurlijk zonde dat er zoveel toestellen leeg vliegen, terwijl er genoeg mensen zijn die zo’n jet tegen een concurrerend tarief willen boeken. Momenteel blijft er veel geld liggen, met Flowings breng ik vraag en aanbod bij elkaar.”

www.flowings.com

Subscribe to our newsletter