Marketing Report
HGTV op 27 maart gelanceerd bij Telenet

HGTV op 27 maart gelanceerd bij Telenet

De van oorsprong Amerikaanse interieur- en lifestylezender HGTV is op 27 maart 2024 gestart met een Vlaamse versie. De zender van Warner Bros. Discovery is te zien via het basisaanbod van Telenet voor de circa 2 miljoen kabelabonnees. HGTV is vooralsnog niet via Proximus te zien.

HGTV staat voor Home & Garden TV en bestaat in de Verenigde Staten sinds 1994. Vanaf 2014 startte het kanaal ook buiten de Verenigde Staten. Vooralsnog zijn er geen Vlaamse programma’s te zien bij HGTV. Onlangs kondigde Warner Bros. 

Veel Amerikaanse content

HGTV is inmiddels in 94 landen actief. In januari 2024 ging de zender in Nederland van start. Het kanaal biedt als interieur- en lifestylezender een breed scala aan interieurinspiratie- en verbouwingscontent met veel Amerikaanse content. Bekende HGTV-programma's zijn Celebrity IOU met de broers Jonathan en Drew Scott die met (Amerikaanse) sterren huizen een makeover geven. Een ander Amerikaans HGTV-programma is My Lottery Dream Home met David Bromstad die loterijwinnaars helpt met hun gewonnen geld een groot droomhuis laat kopen en House Hunters waarin huizenkopers nauw worden gevolgd in de zoektocht naar een woning.

Ontheffingsmogelijkheden

Warner Bros. Discovery gebruikt Nederlandse uitzendlicenties waarbij deze gebruikt maakt van de uitgebreide Nederlandse ontheffingsmogelijkheden om geen of nauwelijks Europese content te hoeven uitzenden op zijn kanalen. Het Nederlandse Commissariaat voor de Media hanteert daarbij bijvoorbeeld de redenatie dat zenders met overwegend Amerikaanse content zich niet aan deze regel hoeven houden.

Tatiana Lagewaard, Head of Content & Programming bij Warner Bros. Discovery: 'We zijn blij de zender HGTV aan het Warner Bros. Discovery-portfolio toe te mogen voegen en daarmee dit mooie merk naar België te halen. Met content dat staat als een huis, zoals de programma’s Fixer To Fabulous en No Demo Reno, zijn we dé aangewezen plek voor interieurfans en renovatieliefhebbers. Tegelijkertijd wordt HGTV ook een partij die adverteerders en commerciële-partners direct in verbinding brengt met een specifieke lifestyle-doelgroep. Ons doel is om met HGTV een bron aan inspiratie te zijn, maar ook een zender om even lekker bij te relaxen.”

Ads&Data

Ads&Data verkoopt de reclamezendtijd voor de Vlaamse versie van HGTV.Op 16 januari 2024 verplaatste Telenet de zender ID van het pluspakket (Play More) naar het basispakket. Hiermee is een breder pallet aan Warner BRos. Discovery-zender in Vlaanderen breed beschikbaar: Eurosport1, Discovery Channel, Animal Planet, TLC, ID en HGTV, Cartoon Network en CNN International. Zenders als Cartoonito, Discovery Science zijn alleen in pluspakketten beschikbaar (zowel bij Telenet als Proximus).

HBO Max

Discovery kondigde aan later dit jaar HBO Max ook in België te lanceren, waarmee de content van zowel de vele merken van Warner Bros. Discovery ook als streamingdienst beschikbaar zal komen. België kent in tegenstelling tot andere Europese landen tot op heden geen Discovery+.

www.discoverybenelux.nl

www.wbd.com

 

Subscribe to our newsletter