Havas wijzigt merkpositionering en logo

Havas wijzigt merkpositionering en logo

Het mediabureau Havas heeft na 20 jaar zijn merkpositionering en logo gewijzigd. Dit heeft het hoofdkantoor van Havas in Parijs bekend gemaakt.

Het Havas-merk is door Conran Design Group – dat onderdeel is van Havas – onder handen genomen. Het gewijzigde Havas-merk is een zogeheten unified merk dat het integratiemodel van de Havas-groep moet uitstralen.

Alle onderdelen van het bedrijf die werken met het merk Havas, zullen het gewijzigde logo voeren. Daarmee wil Havas uitstralen een zogeheten client-centric, creatief powerhouse te zijn als onderdeel van de Vivendi groep. Ook Canal+, Gameloft en Dailymotion zijn onderdeel van Vivendi.

Havas telt meer dan 22.000 medewerkers in meer dan 100 landen. De bedoeling is dat het merk de creativiteit en vooruitziende mentaliteit uitstraalt waar Havas voor wil staan.

Yannick Bolloré voorzitter en CEO van Havas: "Havas is een uniek bedrijf in het zijn van de meest geïntegreerde, betekenisvolle en entertainment georiënteerde groep in onze industrie. Onze identiteit is zo veel meer dan een logo-tweak. Het bekrachtigd ons verschil en geeft ons een concurrentievoordeel door onze dienstverlening te versimpelen en onze kernwaardes te benadrukken.

Het verzekert ons dat we ons merk als krachtig, betekenisvolle waarde zien en kapitaliseren met onze geïntegreerde aanpak om naadloze communicatiestrategieën te bieden die onze klantverwachtingen overtreffen."

Thom Newton, Global CEO of Conran Design Group: "Het maken van het Havas-merk tot een betekenisvolle businesswaarde betekende dat we twee fundamentele uitdagen hadden. Als eerste moesten we de klant-centriciteit verbeteren door de merkarchitectuur te integreren en de navigatie van diensten te optimaliseren.

Ten tweede moesten we het Havas-merk echt onderscheidend maken door een nieuwe visuele identiteit te bouwen rondom een karaktervol, modern logotype en het als een handtekening maken die een positief momentum vertegenwoordigt. De nieuwe visuele identiteit en endorsement-systeem zal alle Havas netwerken en operationele bedrijven als 'One Havas' maken, waardoor de groep nog betekenisvoller zal zijn en de waardes over het gehele portfolio exponentieel laat groeien."

www.havas.com

be.havas.com

www.havasmedianetwork.com

Subscribe to our newsletter