Marketing Report
Marcin Dobrock aangesteld als Vice President en Managing Director Mondelēz International

Marcin Dobrock aangesteld als Vice President en Managing Director Mondelēz International

Mondelēz International benoemt Marcin Dobrock tot Vice President en Managing Director van Mondelēz International in de Benelux.

Hij volgt Jan Willem Balk op, die na zes jaar als Vice President en Managing Director Benelux zijn passie voor mensen en ondernemerschap buiten het bedrijf verder gaat ontwikkelen. Marcin Dobrock zal zijn huidige functie als Senior Director & Managing Director van Polen en de Baltische staten overdragen aan Robert Sas, de huidige Director Sales Small Format in Polen. Beide benoemingen gaan officieel in op 1 april 2023.

Marcin Dobrock

Marcin Dobrock was de afgelopen 14 jaar werkzaam bij Mondelēz International. In deze periode vervulde hij verschillende commerciële leiderschapsrollen. Meest recent bekleedde hij de functie van Senior Director en Managing Director van Polen en de Baltische staten. Daarvoor was hij ook actief als Category Director voor de kaascategorie in Zuid Europa, en Licensing Lead en Innovation Lead voor de chocolade-categorie in Europa. Zijn start bij de onderneming heeft hij gemaakt als Innovation Lead voor Côte d’Or chocolade.

Naast zijn succesvolle carrière bij Mondelēz International, heeft Marcin Dobrock ook waardevolle ervaring opgedaan op het gebied van marketing bij Nestlé en consulting bij Kearney. Marcin Dobrock wordt geprezen door zijn huidige team om zijn sterke kwaliteiten als leider en zijn toewijding. Bovendien heeft hij een bewezen track record op het gebied van bedrijfsontwikkeling en marketing in verschillende landen en categorieën. Marcin Dobrock werkte het grootste deel van zijn professionele carrière in een internationale omgeving in Europa, Azië, Amerika en het Midden-Oosten.

Hij is van Poolse afkomst, maar is zeer sterk verbonden met Nederland, waar hij opgegroeid is. Dobrock is afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heeft een Executive MBA-studie in innovatie in de voedingsindustrie gevolgd in Kopenhagen. Marcin is Zwitsers staatsburger en heeft lange tijd in Zurich gewoond, waar hij verbonden was aan het Europese hoofdkantoor van Mondelēz International.

Marcin Dobrock: "De afgelopen jaren zijn we er niet alleen in geslaagd onze leiderspositie in de categorie chocolade en koek in Polen te behouden en te versterken, maar ook de Baltische tak van Mondelēz International verder uit te bouwen. Daarnaast hebben we de initiatieven op het gebied van verantwoord snacken verbeterd. Zo werden in de fabriek in Płońsk koekjes geproduceerd met duurzaam tarwe van ons Europese Harmony-programma. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring ook toe te passen op Benelux-niveau en samen met het Benelux leiderschapsteam de huidige groeiambities voor te zetten."

Jan Willem Balk

Jan Willem Balk, sinds 2017 Vice President en Managing Director van Mondelēz International in de Benelux, heeft besloten om nieuwe uitdagingen aan te gaan en een eigen bedrijf op te starten. Zijn carrière bij Mondelēz International begon al in 2007, waar hij als leider van het Nederlandse verkoopteam mede de succesvolle integratie van Kraft Foods, LU en Cadbury heeft aangetrokken. Om vervolgens in 2012 Mondelēz International op te richten als Managing Director voor Nederland. In zijn rol van Vice President en Managing Director Benelux was hij ervoor verantwoordelijk om een sterk en veerkrachtig team neer te zetten dat bewezen succesvol is geweest in het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen en een lange termijn groeistrategie.

Jan Willem Balk: "De afgelopen jaren hebben we bij Mondelēz Benelux de ambitieuze groeiambities van het bedrijf in België en Nederland vorm weten te geven. Ook was het voor mij steeds belangrijk om van Mondelēz Benelux een geweldige werkplek te maken waar iedereen zichzelf kan zijn en kan groeien door het actief stimuleren van genderdiversiteit en inclusie. Onder het motto People Growth drives Business Growth streefde ik ernaar talent aan te trekken en dat talent verder te helpen ontwikkelen. Nu geef ik de fakkel door aan Marcin Dobrock, in wie ik het volste vertrouwen heb om deze taken van mij over te nemen."

www.mondelezinternational.com

Subscribe to our newsletter