Marketing Report
MediaMarkt opent eerste Xpress-winkelformat in de Benelux news

MediaMarkt opent eerste Xpress-winkelformat in de Benelux

De eerste Xpress-winkel van MediaMarkt in de Benelux heeft haar deuren geopend in Wijnegem. Het Xpress-format is voor MediaMarkt een aanvulling op de al bestaande winkelformules en laat de elektronicaspecialist toe om een nieuw klantensegment aan te spreken op nieuwe locaties en voor nieuwe koopmomenten.

Compacte winkelformule in de Benelux

De Xpress-winkel in Wijnegem – Shop Eat Enjoy biedt klanten een assortiment van technologische producten met ongeveer 3.800 beschikbare items. Consumenten kunnen er producten uittesten en bestellen, ophalen in de winkel of aan huis laten leveren. Naast diensten zoals online bestellingen en reparaties, kunnen klanten er uiteraard ook terecht voor het advies van de MediaMarkt-medewerkers.

Dimitri Noët, CCO bij MediaMarkt Wijnegem: "Het team in de Xpress-winkel in Wijnegem – Shop Eat Enjoy staat klaar om de klanten op hun wenken te bedienen. Onze medewerkers zijn écht van alle markten thuis en kunnen flexibel worden ingezet volgens de behoeften van de klant. Ze kennen het hele assortiment op hun duimpje en kunnen klanten bij elke stap van hun aankoop begeleiden."

MediaMarkt breidt klantensegment uit

Deze formule maakt integraal deel uit van de omnichannelstrategie van MediaMarkt en is de manier om een (gedeeltelijk) nieuw klantensegment op een andere manier te bereiken. Het Xpress-format richt zich voornamelijk op klanten voor wie gemakkelijk en comfortabel winkelen in de directe omgeving centraal staat. Dit one-stop shopping concept is al succesvol in Hongarije, Spanje, Oostenrijk en Duitsland, en wordt nu dus ook in de Benelux geïntroduceerd.

Remko Rijnders, CEO van MediaMarkt Benelux: "Deze winkelformule brengt ons nog dichter bij specifieke klantsegmenten en zorgt ervoor dat we nog beter in kunnen spelen op hun koop- en winkelgedrag. We zijn erg enthousiast dat we dit innovatieve retailconcept nu ook in de Benelux introduceren en de toegankelijkheid tot elektronicaproducten voor de consument verder kunnen vergroten. Het is een perfecte aanvulling op onze bestaande winkelconcepten en onze online propositie. Deze omnichannel strategie stelt ons in staat om in de toekomst het aanbod nog meer in de directe omgeving van de klant te organiseren, onder andere met dit Xpress-format met kleinere oppervlaktes, maar met een grotere ruimteproductiviteit."

www.mediamarkt.nl

Subscribe to our newsletter