Marketing Report
Nostalgie+ heeft plek NRJ ingenomen op FM in Vlaanderen

Nostalgie+ heeft plek NRJ ingenomen op FM in Vlaanderen

Nostalgie+ is in Vlaanderen sinds 29 september 2023 ook via FM te beluisteren en neemt daarmee de plek in van NRJ Vlaanderen die voortaan alleen via DAB+ en internet te horen is.

Nostalgie+ brengt muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Nostalgie+ startte in Vlaanderen op 17 mei 2021 via DAB+ en internet als zusterstation van Play Nostalgie die tot 28 augsutus 2023 Nostalgie heette.

Jo Nachtergaele, stationmanager van Play Nostalgie en Nostalgie+: “Bij de lancering van Play Nostalgie, eind augustus, spraken we meteen onze ambitie uit voor Nostalgie+ en op 1 september 2023 ging radio-icoon Johan Henneman er van start met That’s the Way, een nu al erg gesmaakte muzikale avondspits.

Steeds meer luisteraars ontdekten de afgelopen twee jaar ons aanbod. Het muzikale DNA van Nostalgie+ bekleedt dan ook een unieke plaats binnen het huidige Vlaamse radiolandschap. Zelfs als ‘digital only’-zender haalden we met Nostalgie+ al een marktaandeel van 1,1 procent op 12+ en een totaalbereik van 363.000 luisteraars.

Met de uitbreiding van Nostalgie+ naar FM willen we heel wat extra muziekliefhebbers verwelkomen. Naast de live show van Johan Henneman, elke weekdag tussen 16:00 uur en 19:00 uur, hoor je op Nostalgie+ de vertrouwde radiostemmen van Astrid Philips, Alain Colpaert, Tony Talboom, Leen Demaré, Domi Crommen en Louise Ailliet (vanaf januari 2024)”

Tom Klerkx, CEO radio/audio bij Mediahuis: “Met Hitzender NRJ blijven we de jonge en stedelijke luisteraars bedienen, voortaan volledig digitaal. Die switch is volledig in lijn met het luistergedrag van ons breed doelpubliek: iets oudere luisteraars houden van FM en de jongere luisteraars voelen zich beter thuis op de digitale kanalen. Ons radio-portfolio wordt nu nog krachtiger. Goed nieuws voor alle luisteraars dus.” 

Nostalgie+ (Vlaanderen) is net als Play Nostalgie in handen van Mediahuis (55 procent), Play Media (Telenet) (20 procent) en NRJ Group (25 procent). NRJ (Vlaanderen) is een 50/50 joint venture van Play Media (Telenet) en Mediahuis.

Franstalig België ongewijzigd

In Franstalig België blijft de situatie onveranderd met Nostalgie en NRJ via FM alsmede DAB+ terwijl Nostalgie+ via DAB+ uitzendt. Daar zijn Nostalgie en Nostalgie+ voor 50 procent van NRJ Group en 50 procent van Mediahuis, terwijl NRJ in Franstalig België voor 100 procent van NRJ Group is.

www.playnostalgie.be/nostalgie-plus

nl.nrj.be

www.mediahuis.be

 

Subscribe to our newsletter