Marketing Report
SBS Belgium wijzigt naam per 14 februari 2023 in Play Media

SBS Belgium wijzigt naam per 14 februari 2023 in Play Media

SBS Belgium heeft aangekondigd per 14 februari 2023 zijn naam te wijzigen in Play Media. De naam SBS  Belgium stamt uit de tijd dat het mediabedrijf onderdeel was van het destijds vooral in Amerikaanse handen zijnde SBS (Scandinavian Broadcasting System) van Harry Sloan dat in Nederland, Denemarken, Zweden en Oost-Europa actief was.

SBS Belgium is sinds 2018 volledig in handen van het telecombedrijf Telenet. Sinds 28 januari 2021 heten de zenders van deze groep Play4, Play5, Play6 en Play7. Daarnaast is Telenet actief met drie betaalzenders onder de naam Play More Cinema, Play More Kicks en Play More Black. Verder is onder de naam Play Sports zestal sportzenders tegen betaling actief alsmede de voor alle 1,7 miljoen Telenet-abonnees beschikbare zender Play Sports Open.

Verder is het bedrijf actief met de replay-dienst GoPlay en is er een 50 procent deelneming in de streamingdienst Streamz. Verder is het bedrijf voor 50 procent eigenaar van de  Vlaamse versie van het radiostation NRJ. De reclameverkoop van de Play-zenders is ondergebracht bij Ads&Data dat voor 44,4 procent in handen is van Telenet. 

De zender Play4 is in feite de voortzetting van de op 1 februari 1995 destijds vanuit Londen gestarte VT4. Het beursgenoteerde Telenet, de huidige eigenaar van  de Play-zenders, is op zijn beurt voor meer dan de helft (59,18 procent) in handen van het Amerikaanse Liberty Global.

www.playmedia.be
www.sbsbelgium.be

Subscribe to our newsletter