Marketing Report
Springbok & Ethias met generatieve AI

Springbok & Ethias met generatieve AI

Digitaal & creatief communicatiebureau Springbok en verzekeraar Ethias hebben generatieve AI ingezet in hun meest recente nationale campagne. Samen creëerden ze dynamische 3D-karakters, ook wel Ethis genoemd, door geavanceerde AI-technologie te gebruiken in het ontwerpproces. De aanpak biedt een antwoord op de groeiende vraag naar premium productie, personalisatie en snelheid in marketingcampagnes.

Springbok ontwikkelde voor dit project een aangepaste workflow, waarbij het design-team basisfiguren ontwierp met geavanceerde AI-technologie, die ze vervolgens handmatig verbeterden.

Jeroen van Norren, Creative AI Lead bij Springbok: “We vertrokken vanuit de waarden en stijlgids van Ethias om een generatief AI-model te trainen. Zo hadden we een goede basis voor de typetjes. Daarna hebben we verschillende typische Ethias-merkelementen toegevoegd in een text-to-image model. En dat resultaat staken we opnieuw in een feedbackloop met Stable Diffusion, tot elk figuur helemaal af was. De laatste stap was de kwaliteit van de ontwerpbestanden verbeteren om de personages nog realistischer en aantrekkelijker te maken, en om ze in hoge resolutie te kunnen exporteren voor drukwerk.

Door AI te gebruiken in onze creatieve processen verbeteren we niet alleen onze efficiëntie,’ benadrukt Jeroen, ‘we verleggen ook de grenzen van wat er mogelijk is op het vlak van character design. ‘Menselijke creativiteit blijft een essentieel onderdeel van het proces, maar dankzij de technologie hebben we meer creatieve mogelijkheden en is de kwaliteit van uitvoering en productie erg hoog,”

Dries Olemans, Head of Strategy, Communication & Innovation bij Ethias: “Onze Ethi’s zijn een van onze meest kostbare en meest geliefde brand-assets. We bewaken dan ook zeer behoedzaam hun specifieke eigenschappen en karakteristieken. De nieuwe AI-oplossing van Springbok maakt het ons echter mogelijk om de menselijke inbreng in strategische en creatieve concepten te verzoenen met een snelle en hoogkwalitatieve karakterontwikkeling van onze geliefde Ethi’s. Dit biedt Ethias een nog breder palet aan nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van onze Ethi’s.”

Voor de ontwikkeling van de Ethi’s-personages bepaalden Ethias en Springbok richtlijnen voor ethisch en verantwoord gebruik van AI, onder andere voor de bescherming van auteursrechten. De personages zijn ontworpen voor verschillende mediaplatformen, waardoor ze de merkbetrokkenheid versterken over digitale en traditionele kanalen heen.

Met deze campagne geeft Springbok invulling aan zijn belofte van reinventing marketing.

De campagne is te zien op de website van Ethias.

www.springbokagency.com

www.ethias.be

Subscribe to our newsletter