Marketing Report
The Walt Disney Company Benelux benoemt Michel Dupont tot Director Advertising & Sales

The Walt Disney Company Benelux benoemt Michel Dupont tot Director Advertising & Sales

The Walt Disney Company Benelux heeft Michel Dupont benoemd tot Director Advertising & Sales voor de Benelux. Michel Dupont was sinds oktober 2017 General Manager van Transfer.

Transfer is het saleshous van Disney dat in België ook de reclameverkoop doet voor content en kanalen van Warner Bros. Discovery, NBC Universal, DAZN, Kanal Z, Ment, Paramount Global, Studio 100, Xite en andere partijen.

In Nederland heeft The Walt Disney Company de verkoop van reclame van zijn kanalen bij Ad Alliance (RTL Nederland) ondergebracht; sponsoring doet The Walt Disney Company wel zelf. Het contract met Ad Alliance (RTL Nederland) is onlangs met waarschijnlijk 5 jaar verlengd.

Kiki Klijn-Van Leeuwen Boomkamp die sinds augustus 2019 Director Media Sales & Partnerships Benelux was, zal The Walt Disney Company verlaten. Het vertrek volgt op het vertrek van Susan van Geenen die per januari 2024 officieel uit dienst is gegaan als Vice-President Media Networks & Disney+ voor de Benelux.

Marco de Ruiter, Country Manager for The Walt Disney Company Benelux: “Michel Dupont is een getalenteerde leider die ons saleshuis Transfer sinds 2017 succesvol leidt. Nu Michel Dupont promoveert tot Director Advertising & Sales voor de Beneluxx benutten we de ruime ervaring bij  de Belgische en nederlandse teams door over de grenzen te werken van onze diverse activiteiten. Ik kijk ernaar uit om Michel Dupont onze salesdivsiie samen met onze partenrs uit te bouwen. 

Michel Dupont: “Ik ben vereerd om aan boord te gaan van deze gezamenlijke reis met The Walt Disney Company, om samen met Transfer een dynamische synergie te oogsten tussen het Nederlandse en Belgische medialandschap. De versterkte samenwerking zal interessante kennis opleveren en zo inzichtelijke uitwisseling bieden tussen beide domeinen. Ik kijk ernaar uit om verder samen te werken.”

Het is onduidelijk of er spoedig een reclameversie voor Disney+ zal worden gelanceerd in Nederland en België; in grotere Europese landnen is dit inmiddels geïmplementeerd.

www.disneyadvertising.nl

www.mytransfer.be

 

Lees ook:
 

Subscribe to our newsletter