Marketing Report
VMLY&R en Lays lanceren Iconic Local Flavours-campagne

VMLY&R en Lays lanceren Iconic Local Flavours-campagne

In samenwerking met partners Brussels Ketjep in België en Wijko en Remia in Nederland werden er vier smaken gelanceerd met de overkoepelende naam Lay’s Iconic Local Flavours: Lay’s Frites Mayo en Lay’s Frietjes Andalouse in België, en Lay’s Hieperdepiepers Mayo en Lay’s Hieperdepiepers Satésaus in Nederland.

Concept gestoeld op nationale trots

Voor een tweede keer – na de succesvolle Lay’s Iconic Restaurant Flavours-campagne – schakelde Lay’s het publiek in. Ditmaal niet voor de favoriete chipssmaak, maar in deze campagne kregen de Nederlandse en de Belgische consument het respectievelijk voor het zeggen wat betreft de verpakking en naamgeving.

Executie campagne en co-creatie met de consument

Voor beide campagnes werd een multi-gefaseerde 360°-strategie opgemaakt waarbij er bij de start werd gehint naar de smakelijke samenwerking tussen Lay’s en de sausspecialisten Brussels Ketjep, Remia en Wijko. Diverse media werden geleidelijk aan ingezet, zoals onder meer televisie, digital, social, outdoor, influencers, pr en in-store marketing om de lancering, stemmen en inzenden van het publiek en reveal fases onder de aandacht te brengen.

Versterkt door hashtags als #BelgischerKanNiet en #GekraaktVoorAlleNederlandseSmaken werden de vier nieuwe smaken (telkens twee op elk grondgebied) geïntroduceerd. Lay’s reikte op die manier de hand uit naar de consument en ging met de co-creatie van verpakkingsontwerp en naamgeving een stap verder dan de vorige campagne.

Valérie Delaby, Marketing Manager Lay’s Benelux: "Samen met de Belgische consument hebben we een waar iconisch lokaal relevant kunstwerk op onze verpakking gemaakt. Lay’s Iconic Local Flavours, door Belgen, voor Belgen en in Nederland daagden we de Lay’s-consument dan weer uit om de verdeeldheid in een langdurig debat te beëindigen op een leuke, lokaal relevante en engaging manier."

Credits:

Klant: PepsiCo (Lay’s) | Creatief strategisch bureau: VMLY&R | Design verpakking (BE: key visual & stripverhaal in samenwerking met illustrator Serge Siedlitz): PepsiCo Design & Innovation team | Influencerbureau: Oona Agency | pr-bureau: King George Agency | Mediabureau: Omnicom Media Group België & Nederland | Digitaal agentschap: Cheetah Digital

www.vmlyr.com

www.pepsico.be

Subscribe to our newsletter