Marketing Report
VTM Go integreert Streamz en voorjaar 2024 bij VTM news

VTM Go integreert Streamz en voorjaar 2024 bij VTM

Het streamingaanbod van Streamz is voortaan ook beschikbaar via VTM Go. Dit maakte DPG Media bekend bij de presentatie van zijn voorjaarsprogrammering. Abonnees van Streamz kunnen op deze wijze al het VTM-aanbod makkelijker combineren met het aanbod van Streamz.

Streamz is een streamingplatform van Telenet en DPG Media dat in september 2020 van start ging en waar aanbod van Telenet (inclusief Play Media), DPG Media en de VRT tegen betaling te vinden is. DPG Media heeft het mogelijk gemaakt om Streamz ook te integreren in zijn eigen streamingdienst VTM Go. Ook is DPG Media in mei 2023 begonnen met een eigen premiumversie van VTM Go onder de naam VTM Go+.

Calogero Macaluso, directeur Streaming: “VTM GO bereikte vorig jaar meer dan 2 miljoen Vlamingen en 550 000 unieke kijkers per week. Dat bereik benutten we om de straffe lokale en internationale fictie van Streamz extra in de spotlight te zetten. En de kijker wint ook met een verdubbeling in volume aan topprogramma’s en het gemak om dat alles in één app te bekijken. In enkele clicks switch je zo van bijvoorbeeld de Code van Coppens naar Alter Ego en omgekeerd.”  

VTM: voorjaarprogramma’s

VTM GO kiest als eerste streamer in Vlaanderen voor een dagelijkse fictiereeks, Blur. VTM brengt ook de Nederlandse serie Máxima naar Vlaanderen, de prestigieuze fictiereeks met internationale allures over het turbulente leven van de Nederlandse koningin. En meer dagelijkse fictie is er met Milo, waarmee VTM de allereerste muzikale telenovelle lanceerde.

Op avontuur gaan gebeurt in Het Onbekende. In deze psychologische game neemt Axel Daeseleire kandidaten mee op een groot avontuur in het buitenland en stelt hen voor de keuze: kiezen ze voor het bekende of het onbekende? Astrid Coppens en Natalia verleggen hun grens bij VTM 2 in ASTRID en NATALIA back to reality. De twee glamoureuze mama’s stappen samen met hun kids uit hun luxeleven om een maand lang het leven van een alleenstaande, werkende mama te leiden. Ook Stephanie Planckaert stapt in de echte realiteit en kijkt in Families XXL bij VTM binnen bij zes kroostrijke gezinnen met minstens vijf kinderen.

VTM doorbreekt dit voorjaar ook de grenzen van plekken die de kijkers anders nooit te zien krijgen. Regi Gaat Trouwen en VTM 2 nodigt iedereen uit om getuige te zijn. De zender volgt het koppel van bij de voorbereidingen tot bij het live huwelijk en geeft nadien de fakkel door aan VTM GO om mee te reizen met Kristel & Regi: The Honeymoon. Bij VTM GO is er dit voorjaar ruimte voor meer ernstige content. In NO CAP: Good Trip, Bad Trip duikt onderzoeksjournaliste Camille Vanuxem onder in een totaal andere wereld, de schimmige wereld van drugs. In Moordzaken: Levenslang gaat justitie-expert Faroek Özgünes vrijwillig de gevangenis in om te praten met criminelen die veroordeeld zijn tot een levenslange opsluiting.

Een andere host en nieuwe spelregels bepalen het negende seizoen van The Voice van Vlaanderen bij VTM en The Voice Comeback Stage op VTM GO. De loodzware training van Special Forces: Wie Durft Wint speelt zich deze keer niet af in de Marokkaanse woestijn, maar in het weidse Zuid-Afrika. Het jubileumseizoen van Liefde voor Muziek wordt uniek, met negen artiesten uit de voorbije jaargangen die samen op muzikale reis gaan. En ook Boer zkt Vrouw viert een jubileum, want het oer-datingprogramma bestaat 20 jaar. Staf en Mathias Coppens verwelkomen nieuwe duo’s in nieuwe kamers in Code van Coppens. Op vrijdagavond viert VTM z’n 35ste verjaardag met de nieuwe, nostalgische shiny floor show Sing Again, waarin de grootste talenten uit spraakmakende talentenjachten een nieuwe kans wagen.

Bij VTM 2 trekken de Goorissen dit jaar naar Japan in Expeditie Gooris, terwijl vier Vlaamse koppels op huwelijksreis gaan naar een onbewoond eiland in Gestrand in Honeymoon Island. Wie VTM 2 zegt, zegt ook sport. Het voorjaar biedt veel live sport, met de ontknoping van de Champions League, de Croky Cup en natuurlijk ook darts.

Maarten Janssen, Channel Manager bij VTM: "De VTM-zenders verkeren in topvorm, maar dat houdt ons niet tegen om onszelf te blijven uitdagen. VTM blijft gaan voor vernieuwing en durf, en dat is echt uitzonderlijk. Overal ter wereld plooien commerciële zenders terug op een gekende titel die vaak al jaren loopt gevolgd door een dagelijks praatprogramma. Intussen maakt VTM ook in 2024 nieuwe keuzes en nemen we risico's.

In de internationale sector wordt dan ook met bewondering en jaloezie naar VTM gekeken. We trakteren de kijker de komende maanden op heel wat nieuwe programma's die VTM extra smoel geven, maar uiteraard koesteren we ook het beste van wat VTM al te bieden had. Van avontuur in Het Onbekende en Special Forces, over topfictie met De Kraak en Máxima, tot heel veel muziek met The Voice van Vlaanderen, Liefde voor Muziek en de nieuwe shiny floor show ter ere van 35 jaar VTM, Sing Again. Je voelt het: wij hebben er ontzettend veel goesting in.”

Kristine Willems, channel manager VTM 2: “Bij VTM 2 blijven we erin slagen om, naast verslavende live sport als darts en voetbal, entertainende reality met een randje te brengen. Reality die doet lachen, maar ook doet slikken. Zo vormen we de ideale aanvulling op de familieprogramma’s bij VTM. Het is fijn om te zien dat mensen zoals Astrid en Natalia zich inzetten om op een toegankelijke manier een moeilijk thema bespreekbaar te maken en bij de kijker te brengen. En natuurlijk kijk ik ook enorm uit naar het huwelijk van Regi, dat we de hele dag live gaan uitzenden. Die dag wordt heel evenementieel en we prikken bij VTM 2 voortdurend door naar Zuid-Afrika, waar alles zich op dat moment afspeelt. Zo is de kijker er echt bij. Het is fantastisch om te zien hoe Regi ons laat meegenieten van het feit dat hij stapelverliefd is op zijn topmadame Kristel, die we allemaal gaan leren kennen. En toegegeven, hij heeft gelijk ook.”

www.vtm.be

www.dpgmedia.be

 

 

 

Subscribe to our newsletter