Marketing Report
VTM Non-stop Dokters neemt plek over van VTM Kids die naar VTM GO verkast news

VTM Non-stop Dokters neemt plek over van VTM Kids die naar VTM GO verkast

DPG Media heeft besloten per 9 januari 2023 de lineaire Vlaamse jeugdzender VTM Kids te vervangen door VTM Non-Stop Dokters. De jeugdprogramma’s van VTM Kids zullen voortaan te zien zijn via het streamingplatform VTM GO waar ook Studio100 een eigen plek heeft gekregen. Onder meer Kabouter Plop, Maya de bij en Hallo K3 zijn er te vinden. Ook eigen titels als The Voice Kids, De buurtpolitie en Vloglab zijn via VTM GO te bekijken.

Digitale koers

DPG Media zet bewust een digitale koers in voor een jong publiek dat steeds meer kijkt via streaming platformen. Een blok van VTM Kids blijft lineair in de ochtend te zien bij VTM tussen 06:00 en 09:30 uur waarbij vooral voor de jongste kijkers aanbod zal worden uitgezonden.

Calogero Macaluso, directeur streaming: “VTM volgt de kijker, en dat doen we ook voor kinderen. Zij groeien op met online streamingdiensten en zijn gewend om te kijken wat ze willen, wanneer ze willen. We zien dat van de 4 tot 14-jarigen intussen 62 procent on demand kijkt op het tv-scherm. Ter vergelijking: in 2010 was dat nog maar 13 procent. We willen er dan ook zijn voor hen op onze streamingdienst VTM GO. Ook inhoudelijk gaan we voor vernieuwing in samenwerking met Studio 100. Zij maken de titels die nu al het best bekeken worden op VTM GO, we zijn dus heel blij om die samenwerking te kunnen uitbreiden met meer series en ook films, zaalshows en clips.”

Piero Cavaliere, Director Content Distribution & Partnerships Studio 100: ”We zijn heel tevreden en trots dat we met VTM GO een mooie uitbreiding van onze samenwerking kunnen realiseren. In een snel veranderend medialandschap is VTM GO voor ons een sterke partner die, net zoals wij, blijft inzetten op Vlaamse en inhoudelijk sterke content.”

Doktersseries lineair

VTM Non-Stop Dokters zal doktersseries als All saints, The Flying Doctors, The Good Doctor, House MD, maar ook het Vlaamse Spoed uitzenden. De afleveringen zullen in bulk na elkaar te zien zijn, de hele dag door. VTM Kids bestaat sinds 1 oktober 2009 (als VTMKzoom) en kreeg op 22 december 2018 de naam VTM Kids.

www.vtm.be
www.dpgmedia.be

Subscribe to our newsletter