Marketing Report
[Vacancies] DPG Media zoekt een Content Analytics Manager

[Vacancies] DPG Media zoekt een Content Analytics Manager

Functieomschrijving

Wie zijn wij?

Je komt terecht in het Brand & Digital team wat bestaat uit 70 ondernemende collega’s in zowel België als Nederland, met ieder hun eigen specialisme - van Uxer, e-mail marketeer tot campagnemanager.

Samen zijn wij binnen DPG Media verantwoordelijk voor alle commerciële doelstellingen op onze digitale platformen, apps en sites. 

Onze marketing vindt plaats over de as van content en voornamelijk op onze eigen platformen. We werken dan ook nauw samen met IT en redacties. Jij werkt voornamelijk voor onze prachtmerken HLN, DeMorgen en Humo.

Redactionele content en de kwaliteit ervan is een belangrijk onderdeel om lezers te laten inloggen op onze nieuwssites en apps. Daarom is het essentieel om de content goed af te stemmen op de kwaliteitseisen van de consument en zo de conversiekans naar inloggen te verhogen. Jij als

Content Insights manager speelt daar een belangrijke rol in.

Wat ga je doen?
 
Als Content Insights Manager houd jij je voornamelijk bezig met de doelstelling inloggen. Jouw focusgebied ligt op redactionele content aangezien het grootste deel van onze inlogs hier gerealiseerd worden. 

Op onze platformen onderscheiden we 3 soorten content: gratis, inlog- en betaalde content.

Voor de optimale contentverdeling werk jij nauw samen met het Paygate team en het Content Performance team. Je werkt met grote data sets en begeleidt kwalitatieve content analyses. Aan jou de taak om analyses te maken en ideeën voor nieuwe content initiatieven te ontwikkelen. Jouw inzichten en bevindingen (welke content leveren de meeste inlogs op, hoe verhoudt de content zich met de gratis en betaalde content?) deel jij proactief met de Brand Managers, je team en de redacties.

Je bent onderdeel van een multidisciplinair team waarbinnen tal van specialisten in elkaars verlengde werken. Dat betekent dat je in de praktijk te maken hebt met met een grote variatie aan collega’s, zoals een brand manager, nieuwscontent analisten, CRO’ers, hoofdredacteuren en redactie chefs. Het is voor deze rol dan ook essentieel dat je basiskennis hebt over een breder spectrum zodat jij je goed kunt verplaatsen in de problematiek en gevoeligheden van de ander. Kortom, dit is naast een analysefunctie ook een netwerkfunctie. Goede communicatieve vaardigheden zijn dan ook een vereiste. 

Verdere werkzaamheden zullen bestaan uit:

  •  het coachen en begeleiden van redacties bij het content optimalisatie proces
  • het ondersteunen van redacties met ad-hoc analyses t.b.v. inloggen
  • En, het ontwikkelen en uitrollen van een “aanvalsplan” op maat per titel, gebruikmakend van funnelanalyses en -vergelijkingen

 

Functievereisten

Wat neem je mee?

  • Minimaal 5 jaar relevante ervaring.
  • Bachelor werk- en denkniveau.
  • Kennis en ervaring met data analyse tooling en ervaring met de functionele vertaling van data naar een voor de redactie begrijpelijke taal.
  • Heb je een journalistieke achtergrond, of ben je werkzaam geweest op een redacties dan is dit een grote plus.
  • Perfecte beheersing van de Nederlandse taal spreekt voor zich.

 


www.dpgmedia.be

Subscribe to our newsletter