Marketing Report
[Vacancies] DPG Media zoekt een Senior e-mailmarketeer

[Vacancies] DPG Media zoekt een Senior e-mailmarketeer

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een functie waar kernwoorden als flexibiliteit, verantwoordelijkheid, innovatie en expertise centraal staan? Ter uitbreiding van ons team zoekt DPG Media een gedreven Senior E-mailmarketeer met focus op optimalisatie en innovatie.

Heb jij al bewezen e-mailmarketing ervaring en een grote affiniteit met dagbladen en magazines? Dan is deze vacature iets voor jou.

Wie zijn wij?

In deze functie kom je terecht binnen de Marketing tak van DPG Media - meer specifiek binnen de afdeling Circulation. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de verkoop en het behoud van abonnementen op alle kranten en magazine titels van DPG Media.

Circulation vormt een transnationaal netwerk van experten dat zich verdeelt over België en Nederland en werkt volgens één centrale strategie voor beide markten. Jouw standplaats is Antwerpen, maar dankzij de perfecte treinverbinding tussen de hoofdkantoren zal je met regelmaat teamgenoten ontmoeten in Amsterdam.

De afdeling Circulation is opgedeeld in teams gespecialiseerd in hun eigen aandachtsgebied. Deze teams werken op hun beurt in elkaars verlengde om zoveel mogelijk consumenten een abonnement op één van onze merken aan te bieden. Beslissingen worden genomen op basis van kennis en ervaring en een altijd met een scherpe blik op de trends in de markt.

Wat ga je doen?

In deze functie ben je onderdeel van het E-mail team. Dit kanaal en team spelen een belangrijke rol binnen onze customer journeys en campagnes voor alle magazine- en krantenmerken van DPG Media.

Als Senior e-mailmarketeer adviseer je over de optimale inzet van e-mailmarketing en -design binnen onze customer journeys. Je analyseert de resultaten van e-mails en creëert op basis van deze inzichten nieuwe conversie gedreven initiatieven. In samenwerking met de CRO specialist binnen het team voer je ook A/B testen uit om continu het resultaat te verbeteren. Jouw kennis en inzichten leiden zo tot effectieve, creatieve en datagedreven e-mailcampagnes.

Daarnaast ben je verantwoordelijk om samen met je collega’s uit het team de e-mail strategie verder uit te bouwen. Innovatie is key hierin.

Functievereisten

 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, onderhouden en optimaliseren van e-mails binnen onze customer journeys.

 • Je spot nieuwe wervingsopportuniteiten en werkt deze uit. Dit doe je in nauwe samenwerking met onze content-specialisten, externe en interne vormgevers, CRO-specialisten en customer journey-managers.

 • Je houdt overzicht van lopende e-mailcampagnes en journeys en weet waar aanpassingen moeten worden uitgevoerd bij eventuele veranderingen.

 • Je bent SPOC over jouw e-mails in de customer journeys waar jouw focus op ligt.

 • De vooropgestelde targets houd je in het oog en je streeft er steeds naar deze te behalen en hierover duidelijk te rapporteren.


Wat jou de perfecte aanwinst maakt

De afdeling Circulation bestaat uit mensen die zich onderscheiden doordat ze ondernemend en ambitieus zijn. Je bevindt je in een omgeving met flexibele collega’s voor wie hard werken en successen vieren absolute voorwaarden zijn. Teamspirit en eigen initiatief staan hoog in het vaandel, wat resulteert in een erg goede sfeer op een bijzonder dynamische afdeling. Het is daarom belangrijk dat je over het DNA beschikt dat past binnen deze omgeving.

 

Vaardigheden

Je bent een echte teamplayer die wel tegen een stootje kan en je draait je hand er niet voor om in nauwe samenwerking met uiteenlopende collega’s, voor tientallen merken tegelijkertijd en in hoog tempo te werken.

Verder neem je mee:

 • Minstens 5 jaar aantoonbare ervaring in e-mailmarketing, ervaring met Selligent, Salesforce, Clang of andere e-mail marketing software

 • Je bent communicatief sterk, resultaatgericht en signaleert proactief kansen

 • Je bent proactief en zelfstartend. Je voelt je helemaal thuis in een ambitieuze en snel veranderende omgeving

 • Je bent een digital native en leert snel met nieuwe systemen te werken

 • Je gaat enthousiast en analytisch aan de slag om onze e-mailcampagnes beter te maken in samenwerking met de andere collega’s in het team

 • Je vindt het leuk om de laatste e-mail marketing trends te volgen. En deze toe te passen binnen je eigen e-mailcampagnes

 

Aanbod

 • Een toonaangevend mediabedrijf, dat bruist van de toffe collega’s. Zij zijn net als jij gebeten door de creativiteit en constante innovatie in de mediasector en stomen jou graag klaar voor de job. Het wordt een avontuur waarin geen week op elkaar lijkt en waarbij je goesting om een stap verder te gaan dagelijks geprikkeld wordt.
 • Bij DPG Media ga je telkens die ‘extra mile’, samen met je team, elke dag opnieuw. In ruil krijg je een aantrekkelijk salaris en dito legale voordelen, maar ook de kans om mee te groeien in een boeiende en motiverende werkomgeving.

 

Ben jij top in je vakgebied (of heb je de ambitie om top te worden) en fleur je op in een warme, creatieve, bruisende omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt? Neem contact met ons op en laten we samen bekijken wat we voor mekaar kunnen betekenen. Want jouw talent is welkom bij DPG Media, ongeacht jouw achtergrond en voorkeuren


www.dpgmedia.be

Subscribe to our newsletter