Marketing Report
[Vacatures] DPG Media zoekt een Senior E-mail marketeer - NL/BE

[Vacatures] DPG Media zoekt een Senior E-mail marketeer - NL/BE

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Senior E-mail marketeer NL/BE -Amsterdam/Antwerpen 

Ben jij op zoek naar een functie waar kernwoorden als flexibiliteit, verantwoordelijkheid, innovatie en expertise centraal staan? Ter uitbreiding van ons team zoekt DPG Media een ervaren Senior E-mail marketeer met focus op conversie en innovatie.

Heb jij al bewezen e-mailmarketing ervaring en een grote affiniteit met dagbladen en magazines? Dan is deze vacature iets voor jou.

Wie zijn wij?

In deze functie kom je terecht bij de B2C Marketing tak van DPG Media - meer specifiek binnen de afdeling Circulation. Onze afdeling is verantwoordelijk voor de verkoop en het behoud van abonnementen op alle kranten en tijdschriften van DPG Media.

Circulation vormt een internationaal netwerk van experten dat zich verdeelt over België en Nederland en werkt volgens één centrale strategie voor beide markten. Jouw standplaats is Antwerpen of Amsterdam, maar dankzij de perfecte treinverbinding tussen de hoofdkantoren zal je met regelmaat teamgenoten ontmoeten in een van de kantoren.

De afdeling Circulation is opgedeeld in teams gespecialiseerd in hun eigen aandachtsgebied. Deze teams werken op hun beurt in elkaars verlengde om zo veel mogelijk consumenten een abonnement op één van onze merken aan te bieden. Beslissingen worden genomen op basis van kennis en ervaring en altijd met een scherpe blik op de trends in de markt.

Wat ga je doen?

In deze functie ben je onderdeel van het E-mail team. Dit kanaal en team spelen een belangrijke rol binnen onze customer journeys en campagnes voor alle magazine- en krantenmerken van DPG Media.

Als Senior E-mail marketeer adviseer je over de optimale inzet van e-mailmarketing en -design binnen onze customer journeys. Je analyseert de resultaten van e-mails en creëert op basis van deze inzichten nieuwe conversie gedreven initiatieven. Je voert ook A/B testen uit om continu het resultaat te verbeteren. Jouw kennis en inzichten leiden zo tot effectieve, creatieve en datagedreven e-mailcampagnes.

Daarnaast ben je verantwoordelijk om samen met je collega’s uit het team de e-mailstrategie verder uit te bouwen. Innovatie is key hierin. Zo zoeken we bijvoorbeeld steeds meer naar cross-channel mogelijkheden om het bereik van e-mail te vergroten en toch personalisatie te garanderen.

Jouw taken

 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten, onderhouden en optimaliseren van e-mails binnen onze customer journeys.
 • Je spot nieuwe wervingsopportuniteiten en werkt deze uit. Dit doe je in nauwe samenwerking met onze content-specialisten, externe en interne vormgevers, CRO-specialisten en samen met andere kanaal-experts.
 • Je houdt overzicht van lopende e-mailcampagnes en journeys en weet waar aanpassingen moeten worden uitgevoerd bij eventuele veranderingen.
 • Je bent SPOC over de e-mails die jou zijn toegewezen en alles daarrond.
 • De vooropgestelde targets houd je in het oog en je streeft ernaar deze te behalen en hierover duidelijk te rapporteren.

Wat jou de perfecte aanwinst maakt

De afdeling Circulation bestaat uit mensen die zich onderscheiden doordat ze ondernemend en ambitieus zijn. Je bevindt je in een omgeving met flexibele collega’s voor wie hard werken en successen vieren absolute voorwaarden zijn. Teamspirit en eigen initiatief staan hoog in het vaandel, wat resulteert in een erg goede sfeer op een bijzonder dynamische afdeling. Het is daarom belangrijk dat je over het DNA beschikt dat past binnen deze omgeving.

Vaardigheden

Je bent een echte teamplayer die wel tegen een stootje kan en je draait je hand er niet voor om in nauwe samenwerking met uiteenlopende collega’s, voor tientallen merken tegelijkertijd en in hoog tempo te werken.

Verder neem je mee:

 • Minstens 8 jaar aantoonbare ervaring in e-mailmarketing, ervaring met Selligent, Salesforce, Hubspot of andere e-mail marketing software
 • Je begrijpt hoe marketing automation tools werken en heb ervaring met journey’s op te zetten
 • Je bent communicatief sterk, resultaatgericht en spot kansen
 • Je bent proactief en zelfstartend. Je voelt je helemaal thuis in een ambitieuze en snel veranderende omgeving
 • Je bent een digital native en leert snel met nieuwe systemen te werken
 • Je gaat enthousiast en analytisch aan de slag om onze e-mailcampagnes beter te maken in samenwerking met de andere collega’s in het team
 • Je vindt het leuk om de laatste e-mail marketing trends te volgen. En deze toe te passen binnen je eigen e-mailcampagnes
 • Je hebt ervaring met werken in grotere bedrijven.
 • Nice to have: ervaring met SMS-marketing en chatbots.

Als hét grootste mediabedrijf van België & Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Solliciteren?

Solliciteer hier! Eerst nog wat meer weten? Oliver, onze Recruiter, beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar oliver.zwiebel@dpgmedia.nl of bel naar 06-29832628

www.dpgmedia.nl

 

Subscribe to our newsletter