Marketing Report
[Vacatures] Springbok zoekt een Duurzaamheidsexpert - Gent Zuid

[Vacatures] Springbok zoekt een Duurzaamheidsexpert - Gent Zuid

omschrijving

De focus op duurzaamheid in al zijn aspecten groeit gelukkig. Ons team verwelkomt daarom graag een extra duurzaamheidsexpert: een CSR-talent met een passie voor en inzicht in het analyseren van de duurzaamheidsinspanningen van bedrijven en organisaties, met voeling voor alles wat ecologisch, biologisch en sociaal verantwoord is. Samen met gelijkgestemde multitalenten werk je aan communicatie met een positieve impact.

jobinhoud

Na een hartelijke kennismaking en opwarmingsronde ga je samen met onze duurzaamheidsexpert Jo, onze strateeg Hans, en onze accountmanagers aan de slag. Je staat mee in voor het uitwerken, uitrollen en begeleiden van duurzaamheidsanalyses en het opstellen van duurzaamheidsscans of -rapporten. Deze analyses vormen steeds de basis voor juiste, onderbouwde communicatie.

Jouw takenpakket in een notendop:

 • Jij bent een echte expert in duurzaamheid in de ruime zin van het woord: je kan doorheen alle structuren en organisaties van bedrijven hun impact inventariseren, analyseren en adviseren.
 • Je gaat hiervoor graag ter plaatse bij onze klanten om de activiteit, de situatie, impact ... goed te kunnen begrijpen en in kaart te kunnen brengen.
 • Je overlegt met diverse profielen en verantwoordelijken binnen bedrijven en/of eventuele externe stakeholders om tot de juiste data en informatie te komen.
 • Je maakt een heldere as-is analyse van de actuele CSR-situatie en je ziet snel de mogelijke strategische keuzes voor de toekomst.
 • Het resultaat van de duurzaamheidsanalyse presenteer je aan onze klanten, maar ook aan onze communicatiecollega’s: deze briefing is de basis voor verdere communicatiecampagnes.
 • Je schrijft jouw analyse neer in een CSR-scan of duurzaamheidsrapport (volgens GRI en/of linken met de SDG’s).
 •  Je respecteert de planning en deadlines in de doorloop van opdrachten.

 

profiel

We kijken uit naar een collega die sterk is in duurzaamheidsanalyse en dus in de diepte/materie kan duiken. Daarnaast behoud je wel het globale perspectief om te zien wat de impact van een klant nu eigenlijk betekent voor de klant zelf, de maatschappij of zelfs de wereld. Idealiter heb je gevoel voor creatieve communicatie, en begrijp je hoe CSR-content omgezet kan worden in creatieve concepten (een taak voor je creatieve collega’s). Een brede kijk op hoe onze maatschappij evolueert, verandert, (kritisch) reageert en steeds bijstuurt is een absolute meerwaarde! Je werkt graag in teamverband aan verschillende projecten. Je leert graag bij van de expertise die binnen make sense aanwezig is, maar je deelt ook graag jouw inzichten en interesses.

Je volgde een opleiding die je een goede vertrekbasis geeft om met vertrouwen de missie, strategie, cultuur en processen van een bedrijf tegen het licht te houden. Ervaring in duurzaamheidsanalyses is uiteraard een vereiste. We werken vaak met internationale klanten dus afwisselen tussen Engels & Nederlands vind je een fluitje van een cent.

Duurzaamheid aanbevelen werkt alleen als je er zelf in gelooft. Met jouw kennis van en interesse voor wat er leeft op het vlak van circulaire economie, eco-design, hernieuwbare energie, e-driving, world-megatrends, of jouw eigen moestuintje ... maak je in ons bureau het verschil. Toon ons dat er een groene pit in je zit.

aanbod

 • Voltijdse functie 
 • Onmiddellijke indiensttreding
 • Marktconforme verloning
 • Mogelijkheid tot opleiding en bijscholing
 • Vaste werkstek in Gent
 • Flexibele werkuren en combinatie met thuiswerk
 • Elektrische deelauto voor verplaatsingen naar klanten

 

make sense is een bedrijf met een duurzame visie én een fors groeiplan (onderdeel van Springbok Agency). Dat maakt de uitdaging voor jou niet alleen groter maar ook interessanter.

contact

FUCK living on Mars! Samen met jou willen we het verschil maken in de wereld – impact ombuigen tot iets louter positiefs. Do you make sense? Vertel ons waarom en stuur Dimitri een mailtje: dimitri@wecanmakesense.com of solliciteer hier.

www.springbokagency.com

 

Subscribe to our newsletter