Marketing Report
Warner Bros. Discovery start 1 juli Belgische versie HBO Max inclusief reclameversie

Warner Bros. Discovery start 1 juli Belgische versie HBO Max inclusief reclameversie

Warner Bros. Discovery start op 1 juli 2024 met de Belgische versie van de streamingdienst HBO Max. Op 11 juni 2024 zal de soft launch plaats vinden.

Daarmee komt een einde aan de content van HBO bij Telenet (Play More in Vlaanderen) en Be TV (Franstalig België).

HBO Max brengt de programmering van HBO, het real-life entertainment van Discovery en  internationale topsport uitzendingen van Eurosports premium-abonnement samen.

In de periode 11 juni tot 1 juli 2024 zullen sommige titels alleen in het Engels en Frans beschibkaar zijn. Vanaf 1 juli 2024 zal HBO Max de content zowel in het Nederlands (ondertiteling) als in het Frans aanbieden

De streamingdienst heet in België en Nederland HBO Max door de succesvolle claim van de Nederlandse Omroep Max. Elders in de wereld heet de streamingdienst Max.

HBO Max zal ook voor klanten van Telenet en Be TV beschikbaar komen, waarbij Be TV zonder extra toegang krijgen tot HBO Max.

Reclameversie met Ads & Data

Voor de reclameversie is een samenwerking aangegaan met Ads & Data, de reclameregievan Mediahuis, Proximus en Play Media (Telenet).

Jean-Briac Perrette, CEO en President van Global Streaming & Games bij Warner Bros. Discovery: “HBO Max is het streamingplatform van Warner Bros. Discovery en bouwt voort op onze lange geschiedenis in Europa en brengt zo een geweldige verbreding en verdieping van het cultuurbepalend entertainment van onze diensten en netwerken samen op één plek. De ongeëvenaarde content die we hebben op HBO Max, van House of the Dragon1 tot de Olympische Spelen van Parijs 2024 en zoveel meer, betekent dat wat je stemming ook is, HBO Max altijd iets geweldigs heeft voor iedereen.”

Content vanaf 1 juli 2024

De lancering van HBO Max gaat gepaard met de langverwachte terugkeer van de HBO-Original House of the Dragon (seizoen 2), en de HBO-Originals The Last of Us, The White Lotus, Euphoria, True Detective: Night Country, The Regime, The Sympathizer, The Jinx Part Two en de aankomende nieuwe komedie The Franchise. Een verse reeks van Max Originals, gebaseerd op populaire titels van Warner Bros., zullen eveneens op het platform verschijnen, waaronder The Penguin en Welcome to Derry (Stephen Kings 'IT'). Films van Warner Bros. omvatten Wonka, Aquaman and the Lost Kingdom en The Color Purple. Ook een hele reeks films uit de uitgebreide library van Warner Bros. zal beschikbaar zijn, waaronder de hele Harry Potter-reeks, The Matrix, The Dark Knight, Joker, maar ook de series van Discovery zoals 90 Day Fiancé, Gold Rush en Fixer Upper zullen beschikbaar zijn.

Deze zomer is HBO Max ook de enige plek waar alles live van de Olympische Spelen van Parijs 2024 te bekijken is. Parijs 2024 maakt deel uit van elke abonnementsvorm, zodat alle klanten volledige toegang krijgen tot het grootste sportevenement ter wereld.

Een Sports Add-On biedt fans daarnaast nog meer verslaggeving aan van grote internationale en Europese sporten, waaronder tennis Grand Slams zoals Australian Open, Roland-Garros en de US Open, de drie grote rondes van de koers: Giro d'Italia, La Vuelta a España en de Tour de France naast de Tour de France Femmes, en alle Wielermonumenten & Klassiekers, de autorace van de 24 uur van Le Mans, de Snooker World Tour, de Golf PGA Tour en alle grote wintersport WK’s en wereldbekerevenementen.

Bij HBO Max is content te zien van de merken HBO Originals, Max Originals, Warner Bros. films, the DC Universe, Discovery, Eurosport, TLC, HGTV, ID en meer.

Abonnementsvormen

Basic met reclame zal 5,99 euro per maand kosten, het Standaard abonnement zal 9,99 euro per maand kosten. Het premiumabonnement kost 13,99 euro per maand.  De sport add-on kost 5 euro per maand. De prijzen zijn identiek met de prijzen in Nederland.

www.hbomax.com

www.wbd.com

 

Subscribe to our newsletter