Marketing Report
Wim Jansen wordt CCO DPG Media Advertising België; andere leiding JCDecaux Be-Lux

Wim Jansen wordt CCO DPG Media Advertising België; andere leiding JCDecaux Be-Lux

Vanaf 18 september 2023 neemt Wim Jansen de leiding over van DPG Media Advertising België. Daarmee vertrekt Wim Jansen als CEO JCDecaux Be-Lux en Israël. Als Chief Commercial Officer België (CCO) zal hij samen met zijn teams de salesafdeling van DPG Media verder uitbouwen. Hij zal ook instaan voor de commercialisatie van alle merken en alle platformen van DPG Media en RTL Belgium.

Met zijn komst naar DPG Media brengt Wim Jansen heel wat ervaring met zich mee, zowel in media als in advertising. Wim Jansen stapt over van JCDecaux, wereldwijd marktleider in buitenreclame, waar hij als CEO België, Luxemburg en Israël zeventien jaar lang mee timmerde aan het succes van de onderneming. Daarvoor bouwde hij een carrière uit bij het toenmalige SBS Belgium waar hij het medium televisie grondig leerde kennen.

Als CCO België zal Wim Jansen de verschillende commerciële teams van DPG Media Advertising aansturen, inclusief het business development team en Integreate.

Wim Jansen, Chief Commercial Officer België: "Na zeventien fantastische jaren bij JCDecaux kon DPG Media mij overtuigen om als CCO België aan de slag te gaan. Ik ken de salesorganisatie als heel gedreven, innovatief en klantgericht. De digitale omslag die de laatste jaren is gemaakt met onder meer het Trusted Web onderscheidt DPG Media Advertising België van haar concurrenten. Bovendien zijn de merken van DPG Media en RTL Belgium alom aanwezig in het dagelijkse leven van elke Belg waardoor zij de ideale omgeving vormen voor elke adverteerder. Ik kijk ernaar uit om samen met alle teams verder te bouwen aan dit succesverhaal."

Kris Vervaet, CEO DPG Media België: "DPG Media Advertising is in België uitgegroeid tot een multimediale speler die adverteerders het lokale, betrouwbare alternatief biedt voor de internationale tech-giganten. Na de integratie van IP Belgium afgelopen jaar zijn de teams vandaag helemaal klaar om DPG Media Advertising verder te ontwikkelen tot een toekomstgerichte, sterke en innovatieve partner voor elke adverteerder die op zoek is naar sterke merken met een groot bereik. We zijn blij dat Wim Jansen ons met al zijn ervaring in de sector vervoegt en wensen hem heel veel succes de komende jaren. "

Bij JCDecaux nemen Philippe Andrianne (tot nu Chief Financial Officer) en Thierry Desmedt (tot nu Chief Sales Officer) gezamenlijk de leiding over ten behoeve van België en Luxemburg.

Isabelle Schlumberger, Algemeen Directeur Commerce, Marketing en Development JCDecaux Frankrijk, België, Luxemburg en Israël (FLIB), Jean-Michel Geffroy, Algemeen Directeur Général Territoires en Institutions JCDecaux FLIB en Alexandre Hamain, Directeur Finance en Information Systems FLIB verklaren: “We zijn verheugd met de benoeming van Philippe Andrianne en Thierry Desmedt als Co-Managing Directors België en Luxemburg en wensen hen veel succes in hun nieuwe rol.

Samen zullen ze de ontwikkeling van JCDecaux in België en Luxemburg met veel dynamisme verderzetten door een klantgerichte en gedigitaliseerde strategie te implementeren die gericht is op waardecreatie, rendabiliteit en de groei van het marktaandeel, in alle segmenten - straatmeubilair, billboards, retail, luchthaven en transport, in overeenstemming met de MVO 2030-roadmap van de Groep. Met solide managementkwaliteiten zullen ze ervoor zorgen dat ze een aantrekkelijke werkomgeving ontwikkelen die de waarden van JCDecaux weerspiegelt. Wij danken Wim Jansen hartelijk voor zijn rol en zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van JCDecaux in België en Luxemburg sinds 2006 en wensen hem veel succes in deze nieuwe fase van zijn carrière."

www.dpgmediagroup.com

www.jcdecaux.be

Subscribe to our newsletter