Marketing Report
DPG Media komt in oktober met Belgisch self-service advertentieplatform Ad Manager

DPG Media komt in oktober met Belgisch self-service advertentieplatform Ad Manager

DPG Media heeft in Nederland advertentieplatform Ad Manager gelanceerd. Dit platform stelt adverteerders in staat om op een snelle en effectieve wijze zelf digitale advertentiecampagnes op te zetten, te beheren en te optimaliseren op het Trusted Web.

De bedoeling is dat in oktober 2023 dit platform ook in België zal worden geïntroduceerd.

Met Ad Manager van DPG Media krijgen agencies en in-house adverteerders de volledige controle over hun advertentiecampagnes in een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface die dertig procent sneller werkt dan toonaangevende advertentieplatformen.

Stefan Havik, Algemeen Directeur DPG Network & Chief Digital Officer bij DPG Media: “Met Ad Manager komt alles samen: onze investeringen in first party data, nieuwe impactvolle advertentieformats, een onafhankelijke technische infrastructuur en natuurlijk premium content. Nu samen toegankelijk via één makkelijk te gebruiken oplossing. Veilig, transparant, toekomstbestendig en zonder enige technologiefee.”

Meer mediawaarde en toekomstbestendig targeten

Met de lancering van Ad Manager optimaliseert DPG Media de complexe digitale inkoopketen door de tussenkomst van derden sterk te verminderen. Dankzij deze vereenvoudigde inkoopketen wordt voor adverteerders de mediawaarde gemaximaliseerd en brand safety gegarandeerd. In combinatie met krachtige optimalisatie-algoritmes levert dit forse besparingen en aanzienlijk betere campagneresultaten op voor adverteerders.

Bovendien maakt het platform optimaal gebruik van de first-party data van DPG Media en is het naadloos geïntegreerd met Datalab van DPG Media. Hierdoor profiteren adverteerders nu en in de toekomst van uitgebreide targetingopties in alle browser- en appomgevingen, omdat het platform volledig vrij van third-party cookies en identifiers opereert.

Ad Manager biedt naast de standaard IAB displayformaten toegang tot DPG Media’s eigen Seamless Ads, welke niet beschikbaar zijn voor aankoop in third-party platformen. Deze impactvolle Seamless Ads kunnen moeiteloos en snel ontworpen worden met behulp van de ingebouwde design studio en leveren een tot vijf keer betere performance dan standaard IAB-formaten.

Forse kostenbesparingen en betere campagneresultaten

De resultaten van de pilot zijn succesvol gebleken in alle fasen van de funnel, met 39 procent lagere kosten per duizend zichtbare vertoningen (vCPM) en 43 procent lagere kosten per conversie (CPA), vergeleken met inkoop via gevestigde platformen.

Tim Rowinkel, Programmatic Director van OMD: "Met prestaties die tot drie keer beter zijn dan het campagnegemiddelde lukt het ons om binnen Ad Manager relevante waarde te creëren voor onze klanten en verwachtingen te overtreffen."

Al sinds 2021 maakt DPG Media zich met haar Trusted Web hard voor een transparante en betrouwbare omgeving voor adverteerder én gebruiker. Met de lancering van Ad Manager zet DPG Media hierin de volgende stap en versterkt daarmee haar positie als innovatieve en vooruitstrevende speler in de markt.

www.dpgmediagroup.com

Subscribe to our newsletter